Bine ai venit guest
 
User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Bacalaureat 2010 » Modele subiecte examene 2011
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ana fuia
Grup: membru
Mesaje: 1233
01 Jun 2011, 17:38

[Trimite mesaj privat]

Modele subiecte examene 2011    [Editează]  [Citează] 



---
Anamaria
Pitagora
Grup: Administrator
Mesaje: 4750
02 Nov 2010, 19:13

[Trimite mesaj privat]


Ca sa nu se creada ca aceste modele sunt facute de cei de la www.mateinfo.ro, iata si legaturile catre sursa oficiala:

http://subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Modele_de_subiecte/Probe_scrise/
http://subiecte2011.edu.ro/Evaluare_Nationala/Modele_de_subiecte/


---
Pitagora,
Pro-Didactician
Strott
Grup: membru
Mesaje: 817
01 Jun 2011, 15:45

[Trimite mesaj privat]


Au aparut pe undeva subiectele date in sesiunea speciala de anul acesta?

aladar
Grup: membru
Mesaje: 120
01 Jun 2011, 16:08

[Trimite mesaj privat]


Pana aici s-a ajuns...


"Cum se copiaza hi-tech la Bacalaureat si care sunt masurile luate de Ministerul Educatiei
Publicat pe 01 Iunie 2011

Pixul cu bluetooth, microcamera wireless, ceasul touch screen cu SIM incorporat sau modulatoarele FM sunt doar cateva dintre gadgeturile ce fac parte din arsenalul liceenilor care vor sa copieze la Bacalaureatul 2011. Internetul abunda in site-uri care ofera special pentru examene tehnica de copiat. Telefoanele pot fi lasate in afara clasei, asa cum cere legea, fara ca modalitatea de comunicare sa fie intrerupta, spun furnizorii acestor dispozitive. Este o realitate despre care putini profesori accepta sa vorbeasca, iar si mai putini se gandesc la metode de contracarare. Adaptarea elevilor la tehnologie este cunoscuta de inspectorii scolari, care spun ca exista si un antidot pentru o parte dintre aceste practici: un dispozitiv sau un telefon care detecteaza toate telefoanele mobile deschise dintr-o incapere.

Industria de spionaj si tehnologiile militare de comunicatii considerate ?expirate? de catre specialisti sunt ?reciclate? de elevii sau studentii care vor sa copieze. In ultimii ani, pe internet s-a lansat o adevarata industrie de copiat, adaptata cerintelor profesorilor. De la telefoane CDM despre care ofertantii spun ca sunt dificil de bruiat sau de identificat si pana la ceasuri-telefon, de la copiute gata facute, pe materii si capitole, si pana la softuri speciale care descarca subiectele rezolvate pe telefoane, totul se poate cumpara din online. Ofertantii au solutii si pentru cei care nu dispun de suficient de multi bani pentru a le cumpara, asa ca le inchiriaza ?cu ziua?.

Pixul cu bluetooth ? se gaseste pe net, are un buton cu mai multe functii si un microfon ascunse sub clema de prindere a pixului. Acesta comunica prin conexiune wireless cu o microcasca sau cu o nanocasca plasata in ureche si cu un telefon care nu trebuie tinut langa utilizator, ci poate fi lasat in afara clasei, de exemplu. Conexiunea cu telefonul se face prin bluetooth, care are insa raza limitata, iar sunetul din telefon este transmis astfel la casca din ureche. Exista astfel de pixuri prevazute si cu camera video, care transmite imaginea foii de examen catre cel de la ?celalalt capat al firului?, care poate astfel dicta direct rezolvarile, fara sa mai fie nevoie ca acestea sa-i fie spuse din sala de examen.

Microcamera wireless ? se monteaza in haina, este mascata sub forma de nasture si transmite imaginea foii de examen, astfel ca subiectele sa nu mai fie dictate. Folosita impreuna cu casti wireless, microcamera insotita de o pereche de nanocasti face ca rezolvarea subiectelor sa poata fi dictata din afara salii de clasa, fara ca cel care poarta aceste dispozitive sa trebuiasca sa vorbeasca. Astfel de microcamere se pot gasi si in radiere, in pachete de guma sau in pixuri, dupa cum o arata ofertele din online.

Ochelari bluetooth ? sunt prevazuti cu microfon si se conecteaza direct cu telefonul mobil.

Telefoane special modificate astfel incat sa transmita direct la microcasca. Furnizorii sustin ca rezista la bruiajele GSM, folosind tehnologia CDMA, si raspund automat, in cazul in care convorbirea este intrerupta sau in cazul in care cel care il poarta nu-l poate scoate din haine pentru a forma un numar.

Ceasul touch screen cu SIM incorporat ? ceasul-telefon touch screen este prevazut cu microfon, cu camera, bluetooth si functioneaza ca un telefon, iar sunetul se aude in nanocasca amplasata in ureche. Furnizorii sustin ca, dupa intrarea in examen, elevul nu trebuie decat sa filmeze sau sa fotografieze foaia de examen, sa trimita unui coleg din afara salii subiectele, iar acesta din urma sa telefoneze si sa dicteze rezolvarile.

In topul tehnicilor folosite anii trecuti la copiat, dar interzise de medicii specialisti, se afla Microcastile cu microvibratie pe timpan. Se gasesc pe internet si sunt incorporate intr-un material ?cauciucat?, pentru a nu mai exista riscul de a ramane in ureche, spun cei care incearca sa le vanda. Unele microcasti au o grosime de 1 milimetru si o greutate de 0.2 grame.

Impreuna cu aceste microcasti sau nanocasti se folosesc coliere cu microfon sensibil si cu bluetooth, handsfree, coliere care se monteaza pe dedesubtul hainelor si care se conecteaza apoi la telefon.

Castile wireless functioneaza pe un principiu similar. Cu ajutorul unui hands free care se introduce sub haine, castile se conecteaza cu telefonul sau cu un mp3, de pe care cel care poarta castile poate auzi o inregistrare pregatita cu subiectele pe care le are de rezolvat.

Emitatorul FM. O solutie ceva mai simpla din punct de vedere tehnic, dar aplicabila atunci cand acelasi mesaj trebuie dictat mai multor elevi simultan, este utilizarea unui emitator FM cum sunt cele pentru masina. Tot ce au nevoie cei din sala de examen este un radio FM portabil conectat la o micro-casca, iar numarul celor care pot asculta simultan este mai mare decat la orice alta solutie. Metoda nu este foarte sigura, semnalul putand fi interceptat cu orice aparat radio obisnuit. In plus, unidirectionalitatea comunicarii face solutia adesea nepractica.

Tot pe internet se poate gasi, insa, si ?antidotul? acestor modalitati de comunicare din sala de curs. Numeroase site-uri au scos la vanzare detectoare de camere video ascunse, de microfoane GSM, Radio sau Wireless, detectoare de microcasti sau de telefoane mobile.

Gadgeturi folosite la examenele ?obisnuite?

iPod-ul se conecteaza la calculator, sunt introduse fituicile create in Notepad si pot fi consultate in timpul examenului, daca elevii au voie cu astfel de gadgeturi pe banca.

Sunt site-uri care au softuri special create pentru introducerea textului ?de copiat? pe telefon. Textul curge apoi, in timpul examenului, pe ecranul telefonului, cu o viteza stabilita de cel care detine telefonul. Aparitia copiutei este conditionata, insa, de un cod, astfel incat profesorul care vrea sa ia telefonul sa vada ce se intampla pe ecranul sau nu va vedea nimic.

Un alt program care poate fi descarcat pe telefonul mobil ii permite utilizatorului sa fotografieze foaia de examen si sa transmita imediat subiectele unui coleg din afara salii, cu care este conectat deja prin intermediul acestui program. Rezolvarile sunt trimise apoi sub forma de mesaje, ca pe Yahoo Messenger.

Deja ?clasica? a devenit metoda de copiere cu ajutorul sticlei de Coca Cola. Eticheta de pe sticla se scaneaza, iar textul original este inlocuit cu cel care va fi copiat in timpul examenului. Eticheta astfel modificata pe calculator se tipareste si se lipeste inapoi pe sticla. Etichete deja scanate ale mai multor bauturi pot fi gasite direct pe internet, asa ca nu este nevoie decat ca cineva sa le schimbe textul si sa le printeze.

Din ciclul metodelor ?invechite? de copiat ? mentionate de unele site-uri ? face parte si cea a pixului din plastic transparent; in jurul minei se ruleaza o copiuta pe care sunt scrise informatiile cu un font foarte mic. Avantajul este ca ?ambalajul? transparent care adaposteste copiuta in jurul minei are efect de lupa si mareste scrisul. Dezavantajul este ca elevul are la dispozitie o sursa limitata de informatii."



Asadar interesul pentru copiat a ajuns mult mai mare decat cel pentru invatat...

petrebatranetu
Grup: moderator
Mesaje: 3161
01 Jun 2011, 17:38

[Trimite mesaj privat]


e! am ramas masca! imi vine sa pun intrebarea ca la probleme: "chiar asa sa fie?"....din ce-am citit...de bunaseama ca da!


---
Doamne ajuta...
Petre
[1]


Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47502 membri, 58497 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ