Autor |
Mesaj |
|
la ex1 b) trebuie calculat acel determinant sau stiti o alta solutie mai eleganta?
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Transpose determinantul transpusei este egal cu determinantul matricei ..de unde rezulta ushor concluzia.. nu stiu daca acest lucru trebuie demonstrat sau nu.. oricum cred ca demonstratia se face cu ajutorul permutarilor (definitia determinantului) sau poate prin dezvoltarea repetata dupa o linie respectiv coloana in cazul transpusei.
|
|
matricea este de tipul (3,4) cum sa-i calculezi determinantul?
|
|
dap n-am citit enuntul cum trebuie .. credeam k se refera la o matrice patratica.. in cazul asta eu as face prin calcul .. trebuie sa dea o matrice de 3x3 .. se scoate determinantu si asta e..
|
|
am calculat si mi-a dat
cum arat ca e pozitiv ca nu vad aici patrate perfecte!
trebuie sa fie altceva la mijloc
|
dunca
Grup: membru
03 Mar 2008, 19:57 |
determinant de M = determinant de transpusa M (este o proprietate a determinantilor) si determinant (M x Mt)= det M x det Mt. Calculezi det M care este 0 fara coloana 4 si rezulta det(M x Mt)>=0 A
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
|
nu se poate calcula determinantul pentru matrice cu nr diferit de linii si coloane!!!!
acea proprietate e valabila ptr. matrice patratice
|
dunca
Grup: membru
03 Mar 2008, 20:22 |
Atunci incearca din relatia care ai obtinut-o sa faci sume sau diferente la patrat...numai asa poti demonstra ca este mai mare ca 0 relatia respectiva.
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
|
[Citat] am calculat si mi-a dat
cum arat ca e pozitiv ca nu vad aici patrate perfecte!
trebuie sa fie altceva la mijloc |
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|