Autor |
Mesaj |
|
ajutati-ma cu acest sistem in care trebuie sa aflu a1,a2,a3
-(a1+a2+a3)=-7
a1a2+a1a3+a2a3=4
-(a1a2a3)=12
a1=3a2
merci mult
|
|
a_1,a_2,a_3 sunt solutiile ecuatiei:
(form. lui Viete)Radacinile intregi ale unui polinom cu coeficienti intregi se afla printre divizorii termenului liber.Verificand ,gasim descompunerea
Deci
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] a_1,a_2,a_3 sunt solutiile ecuatiei:
(form. lui Viete)Radacinile intregi ale unui polinom cu coeficienti intregi se afla printre divizorii termenului liber.Verificand ,gasim descompunerea
Deci
|
de fapt eu trebuia sa scriu alifa in loc de a,eu stiu ce formule sunt astea,problema e ca sistemul nu-l pot rezolva,vreau pur si simplu sa vad cum se rezolva acest sistem,caci eu nu pot ajunge la un rezultat bun
a=-7,4,12,dar ceea ce am scris eu a este de fapt alifa,pe care tre sa aflu
|
|
[Citat] [Citat] a_1,a_2,a_3 sunt solutiile ecuatiei:
Deci
|
de fapt eu trebuia sa scriu alifa in loc de a,eu stiu ce formule sunt astea,problema e ca sistemul nu-l pot rezolva,vreau pur si simplu sa vad cum se rezolva acest sistem,caci eu nu pot ajunge la un rezultat bun
a=-7,4,12,dar ceea ce am scris eu a este de fapt alifa,pe care tre sa aflu |
ce-i alifa? ce inseamna?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
nu inteleg ce vrei!sa rez.sistemul cu sau fara conditia 3? el poate fi rezolvat fara conditia 3.Aia ar fi pentru ordonare.fii mai explicita si te ajut!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
hai sa incercam asa :scot
si
inlocuiesc in a doua si obtin ecuatia
adica cea de mai sus.sistemul fiind simetric ecuatia imi da toate solutiile
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] hai sa incercam asa :scot
si
|
atunci las alifa si notez prin x,tre sa aflu x1,x2,x3,cum sa aflu din sitemul pe care l-am scirs,schimba a prin x,ceea ce e dupa egal e 'a',mie pur si simplu imi trebuie sa aflu astea 3 numere dupa acest sistem
|
|
[Citat] [Citat] hai sa incercam asa :scot
si
|
atunci las alifa si notez prin x,tre sa aflu x1,x2,x3,cum sa aflu din sitemul pe care l-am scirs,schimba a prin x,ceea ce e dupa egal e 'a',mie pur si simplu imi trebuie sa aflu astea 3 numere dupa acest sistem |
cititi solutia pe care am scris-o! vreti mai in detaliu?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] hai sa incercam asa :scot
si
|
atunci las alifa si notez prin x,tre sa aflu x1,x2,x3,cum sa aflu din sitemul pe care l-am scirs,schimba a prin x,ceea ce e dupa egal e 'a',mie pur si simplu imi trebuie sa aflu astea 3 numere dupa acest sistem |
cititi solutia pe care am scris-o! vreti mai in detaliu?
|
nu e nevoie,multumesc
|