Autor |
Mesaj |
|
Care este numarul maxim de puncte de intersectie ale laturilor unui patrulater cu laturile unui triunghi?
--- Hypatia, Pro-Didacticiana
|
|
8
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Infinit...daca o latura a patrulaterului este coliniara cu o latura a triunghiului 
|
|
[Citat] Infinit...daca o latura a patrulaterului este coliniara cu o latura a triunghiului  |
asta e o gaselnita ! consider ca intrebarea nu era de genul raspunsului dvs...!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
...tocmai de aceea am incheiat printr-un zambet. Interesant ar fi sa vedem si o demonstratie a numarului maxim de puncte...
|
|
[Citat] ...tocmai de aceea am incheiat printr-un zambet. Interesant ar fi sa vedem si o demonstratie a numarului maxim de puncte... |
Orice latura a triunghiului poate intersecta o latura a patrulaterului in cel mult doua puncte.Deci in 4*2=8 puncte.
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Orice latura a triunghiului poate intersecta o latura a patrulaterului in cel mult doua puncte.Deci in 4*2=8 puncte. |
Va referiti aici la dreptele suport ale laturilor sau strict la laturi ? Ca nu ma prea prind cum ar arata desenul cu 8 puncte de intersectie...
|
|
[Citat] [Citat] Orice latura a triunghiului poate intersecta o latura a patrulaterului in cel mult doua puncte.Deci in 4*2=8 puncte. |
Va referiti aici la dreptele suport ale laturilor sau strict la laturi ? Ca nu ma prea prind cum ar arata desenul cu 8 puncte de intersectie... |
uite-te la desenul asta

|
|
Enuntul nu a facut precizari clare...asa cum "coliniaritatea" nu mi-a fost acceptata nici eu nu sunt dispus sa accept patrulatere concave 
Cred ca trebuie sa mutam topicul la "Amuzamente matematice" chiar daca a fost initiat de un moderator
Oricum problema a provocat dezbateri...asa ca-si merita pe deplin locul in aceasta sectiune.
p.s. Desenul nu reprezinta o demonstratie riguros matematica a faptului ca numarul maxim de puncte de intersectie dintre un triunghi si un patrulater concav este 8, in conditia ca nici o latura a primei figuri sa nu fie coliniara cu o latura a celei de-a doua !
|
|
[Citat] Enuntul nu a facut precizari clare...asa cum "coliniaritatea" nu mi-a fost acceptata nici eu nu sunt dispus sa accept patrulatere concave 
Cred ca trebuie sa mutam topicul la "Amuzamente matematice" chiar daca a fost initiat de un moderator 
Oricum problema a provocat dezbateri...asa ca-si merita pe deplin locul in aceasta sectiune.
p.s. Desenul nu reprezinta o demonstratie riguros matematica a faptului ca numarul maxim de puncte de intersectie dintre un triunghi si un patrulater concav este 8, in conditia ca nici o latura a primei figuri sa nu fie coliniara cu o latura a celei de-a doua ! |
nu am intentionat sa fac demontratia...ai spus ca nu iti imaginezi cum poate sa arate o situatie de acest gen si eu ti-am dat numai un exemplu...
|
|
[Citat] Enuntul nu a facut precizari clare...asa cum "coliniaritatea" nu mi-a fost acceptata nici eu nu sunt dispus sa accept patrulatere concave 
p.s. Desenul nu reprezinta o demonstratie riguros matematica a faptului ca numarul maxim de puncte de intersectie dintre un triunghi si un patrulater concav este 8, in conditia ca nici o latura a primei figuri sa nu fie coliniara cu o latura a celei de-a doua ! |
dar daca vi se cere sa impartiti un patrulater in trei parti numai cu o linie dreapta ce raspundeti?se poate sau nu ?
--- Doamne ajuta...
Petre
|