Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Problema săptămânii » Numar puncte de intersectie
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1] [2]  »   [Ultima pagină]
Autor Mesaj
hypatia
Grup: moderator
09 Mar 2008, 09:36

[Trimite mesaj privat]

Numar puncte de intersectie     [Editează]  [Citează] 

Care este numarul maxim de puncte de intersectie ale laturilor unui patrulater cu laturile unui triunghi?

---
Hypatia, Pro-Didacticiana
petrebatranetu
14 Feb 2008, 10:32

[Trimite mesaj privat]

8

---
Doamne ajuta...
Petre
Goldbach
Grup: membru
06 Mar 2008, 20:33

[Trimite mesaj privat]

Infinit...daca o latura a patrulaterului este coliniara cu o latura a triunghiului

petrebatranetu
06 Mar 2008, 22:03

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Infinit...daca o latura a patrulaterului este coliniara cu o latura a triunghiului

asta e o gaselnita ! consider ca intrebarea nu era de genul raspunsului dvs...!

---
Doamne ajuta...
Petre
Goldbach
07 Mar 2008, 15:56

[Trimite mesaj privat]

...tocmai de aceea am incheiat printr-un zambet. Interesant ar fi sa vedem si o demonstratie a numarului maxim de puncte...

petrebatranetu
07 Mar 2008, 17:03

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
...tocmai de aceea am incheiat printr-un zambet. Interesant ar fi sa vedem si o demonstratie a numarului maxim de puncte...

Orice latura a triunghiului poate intersecta o latura a patrulaterului in cel mult doua puncte.Deci in 4*2=8 puncte.

---
Doamne ajuta...
Petre
Goldbach
07 Mar 2008, 20:37

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Orice latura a triunghiului poate intersecta o latura a patrulaterului in cel mult doua puncte.Deci in 4*2=8 puncte.

Va referiti aici la dreptele suport ale laturilor sau strict la laturi ? Ca nu ma prea prind cum ar arata desenul cu 8 puncte de intersectie...

Arkantos
07 Mar 2008, 22:22

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Va referiti aici la dreptele suport ale laturilor sau strict la laturi ? Ca nu ma prea prind cum ar arata desenul cu 8 puncte de intersectie...

uite-te la desenul asta

Goldbach
07 Mar 2008, 22:54

[Trimite mesaj privat]

Enuntul nu a facut precizari clare...asa cum "coliniaritatea" nu mi-a fost acceptata nici eu nu sunt dispus sa accept patrulatere concave
Cred ca trebuie sa mutam topicul la "Amuzamente matematice" chiar daca a fost initiat de un moderator

Oricum problema a provocat dezbateri...asa ca-si merita pe deplin locul in aceasta sectiune.

p.s. Desenul nu reprezinta o demonstratie riguros matematica a faptului ca numarul maxim de puncte de intersectie dintre un triunghi si un patrulater concav este 8, in conditia ca nici o latura a primei figuri sa nu fie coliniara cu o latura a celei de-a doua !

Arkantos
08 Mar 2008, 11:23

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Enuntul nu a facut precizari clare...asa cum "coliniaritatea" nu mi-a fost acceptata nici eu nu sunt dispus sa accept patrulatere concave
Cred ca trebuie sa mutam topicul la "Amuzamente matematice" chiar daca a fost initiat de un moderator

Oricum problema a provocat dezbateri...asa ca-si merita pe deplin locul in aceasta sectiune.

p.s. Desenul nu reprezinta o demonstratie riguros matematica a faptului ca numarul maxim de puncte de intersectie dintre un triunghi si un patrulater concav este 8, in conditia ca nici o latura a primei figuri sa nu fie coliniara cu o latura a celei de-a doua !

nu am intentionat sa fac demontratia...ai spus ca nu iti imaginezi cum poate sa arate o situatie de acest gen si eu ti-am dat numai un exemplu...

petrebatranetu
08 Mar 2008, 13:11

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

dar daca vi se cere sa impartiti un patrulater in trei parti numai cu o linie dreapta ce raspundeti?se poate sau nu ?

---
Doamne ajuta...
Petre
[1] [2]  »   [Ultima pagină]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47616 membri, 58639 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ