Autor |
Mesaj |
|
Sa se calculeze suma tuturor cifrelor tuturor numerelor naturale de la 1 la 2007.
Atentie: Se cere nu suma numerelor naturale de la 1 la 2007 ci a cifrelor lor.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Eheeee...Umblati cu smecherii! Am o solutie...brici!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Am facut *smecheria* asta babeste:
Sa ma corectati daca gresesc. Nu ma supar
Am considerat numerele de la 1 la 30(atat am hotarat)
Avem :
, atunci de la 1 la 2007, suma va fi ...
Ceva nu este in regula. Trebuie sa revin!
Natasa
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|
|
Smecherii:
Sa incerc altfel ![](images/smile.gif)
De la 1 la 10:
De la 1 la 20:
De la 1 la 30:
De la 1 la 40:
...
De la 1 la 90:
De la 1 la 100:
Aveti de gand sa ma lasati toata noaptea sa ma chinui cu sumele astea ![](images/smile.gif) ![](images/smile.gif) .
Domnule Petre,
Natasa
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|
|
Indicatie: Numerele de la 1 la 999 sunt de tipul
, cu
(nu are importanta daca apare 0 pe prima pozitie) si fiecare cifra are acelasi numar de aparitii.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Indicatie: Numerele de la 1 la 999 sunt de tipul
, cu
(nu are importanta daca apare 0 pe prima pozitie) si fiecare cifra are acelasi numar de aparitii. |
P.S. Sa apreciati ca m-am dezghetat la scrierea Latex
Un om pierdut!
Natasa
|
|
Ce suma reprezinta
unde, desigur ca indicii a,b,c,d trebuie pusi in relatie
cu ``numerele de telefon''
--- df (gauss)
|
|
Numai asa, de curiozitate...
Fie numarul natural
unde indicele inferior zece vrea sa spuna ca avem de-a face cu un numar scris in baza zece.
Sa fixam acum o baza care se incadreaza intre cele mai des folosite:
(Numerele de mai sus sunt scrise in baza zece, ![](images/smile.gif) )
Consideram toate numerele naturale
scrise in baza b, le scriem intr-o lista lunga si adunam toate cifrele ce apar in lista. In care dintre cele patru cazuri obtinem suma cea mai mare?
Pentru care baza naturala b obtinem o suma maximala (in cadrul aceleieasi intrebari pentru baza b, insa) ?
Si de ce nu se fac astfel de probleme la ora de informatica in liceu ?
--- df (gauss)
|
|
Sunt in ceata totala ![](images/smile.gif)
S-o luam altfel:
Numerele de forma
,suma este:
Pentru numerele de forma
, ar trebui ca suma sa fie:...
Pentru numerele de forma
, ar trebui ca suma sa fie:...
De la 2000 la 2007 avem:
Ultima incercare, ca m-am enervat!
Cred ca din cauza copacilor, nu vad padurea ![](images/smile.gif) ![](images/smile.gif) .
La generala nu avem ore de informatica.
Natasa
|
|
Problema este de clasa a 5 a.Ideea de rezolvare este mai micuta...N-am inteles din rezolvare cat este suma...Aceasta este
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Problema este de clasa a 5 a.Ideea de rezolvare este mai micuta...N-am inteles din rezolvare cat este suma...Aceasta este
|
??
Nu prea este egala cu a dumneavoastra! Nu mai incerc ca sunt nervoasa, am simturile diminuate ![](images/smile.gif)
Natasa
|