Autor |
Mesaj |
|
Sa se afle termenul general pentru sirurile
si
, definite prin
,
,
,
.
--- Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one. (Albert Einstein)
|
|
[Citat] Sa se afle termenul general pentru sirurile
si
, definite prin
,
,
,
. |
Depinde ce se intelege prin 'termen general'. Nu credem ca este posibil sa-l exprimam 'printr-o formula' scurta, deoarece limita comuna a acestor doua siruri ( media aritmetico-geometrica) nu poate fi exprimata prin functii elementare.
---
Euclid
|
|
[Citat] [Citat] Sa se afle termenul general pentru sirurile
si
, definite prin
,
,
,
. |
Depinde ce se intelege prin 'termen general'. Nu credem ca este posibil sa-l exprimam 'printr-o formula' scurta, deoarece limita comuna a acestor doua siruri (media aritmetico-geometrica) nu poate fi exprimata prin functii elementare. |
Eu m-am gandit ca exista o exprimare cu ajutorul unei functii egala cu compunerea dintre functia radical si functia cosinus hiperbolic, dar nu obtin o exprimare prea eleganta. Ma gandeam ca exista ceva mai domestic...
--- Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one. (Albert Einstein)
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Sa se afle termenul general pentru sirurile
si
, definite prin
,
,
,
. |
Depinde ce se intelege prin 'termen general'. Nu credem ca este posibil sa-l exprimam 'printr-o formula' scurta, deoarece limita comuna a acestor doua siruri (media aritmetico-geometrica) nu poate fi exprimata prin functii elementare. |
Eu m-am gandit ca exista o exprimare cu ajutorul unei functii egala cu compunerea dintre functia radical si functia cosinus hiperbolic, dar nu obtin o exprimare prea eleganta. Ma gandeam ca exista ceva mai domestic... |
Puteti posta expresia pe care o obtineti? Suna oricum interesant, chiar daca nu sunteti deplin satisfacut.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Din prima egalitate a ipotezei obtinem
care, combinata cu a doua egalitate, ne da
. Notam
si avem
.
Atunci
, unde
,
si
.
In final, se obtine
si imediat forma lui
.
|