Autor |
Mesaj |
|
Construiti numai cu rigla negradata mijloacele laturilor unui paralelogram dat.
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Construiti numai cu rigla negradata mijloacele laturilor unui paralelogram dat. |
Pot sa pun un semn pe rigla??
--- C. Telteu )
|
|
ASTA E O GLUMA,NU? Daca nu cititi ce-am scris pe forum la constructia lui 3A...
Cred ca e o gluma...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] [Citat] Construiti numai cu rigla negradata mijloacele laturilor unui paralelogram dat. |
Pot sa pun un semn pe rigla?? |
DOAMNE FERESTE!!!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Construiti numai cu rigla negradata mijloacele laturilor unui paralelogram dat. |
Pot sa pun un semn pe rigla?? |
DOAMNE FERESTE!!! |
Atunci sa se ocupe de problema ego....
--- C. Telteu )
|
|
[Citat] Construiti numai cu rigla negradata mijloacele laturilor unui paralelogram dat. |
Iata rezolvarea asa cum o doriti:
Fie paralelogramul ABCD cu laturile lungi AB respectiv CD.Prelungim laturile scurte cu lungimi mai mari decat rigla.Din punctele A si B construim pe aceste prelungiri doua segmente egale cu lungimea riglei;fie aceste segmente AA'=BB' si unind A' cu B' obtinem paralelogramul A'B'AB ;rezulta astfel ca mijloacele laturilor lungi ale paralelogramului ABCD se afla pe dreapta care contine punctele de intersectie ale diagonalelor celor doua paralelograme ABCD respectiv A'B'AB.In mod asemanator se procedeaza prelungind laturile lungi.
Desigur prin acest procedeu trebuie alese convenabil lungimea riglei si/sau a suprafetei de desenat.
Referitor la "Constructia grafica a unghiului 3A" as vrea sa va fac cunoscut ca sunt profesori de matematica care au abordat astfel de probleme de constructii cu rigle negradate ,de exemplu va rog sa cititi "Probleme pentru aplicarea matematicii in practica" ,capitolul VII,subcapitolul 4, punctul 2 privind trisectiunea unghiului (editia a IV-a,Editura Didactica si Pedagogica,Bucuresti,1982), carte semnata de profesorul Teodor Danet si conferentiarul universitar Cerchez Mihu.In aceasta problema se folseste evident si echerul cu un unghi drept care nu e gradat.
--- ego
|
|
Cu respect va spun ca solutia nu este corecta...Eu am o rigla negradata paradita,e dreapta numai pe o parte iar la capete d'atata folosire s-a rotunjit...ce sa fac?
Dvs. inca nu va este clara notiunea de rigla negradata...Asta e...Va rog cititi problemele ajutatoare...Pentru "Amuzamente..." e rubrica aparte.In rest RIGUROZITATE...Chiar si-o virgula trebuie pusa la locul ei intr-o problema.Altfel
se duce totul pe rapa.Se numeste ca lucram la cooperativa "Munca in zadar"...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Am dat raspunsul
La subiectul: O constructie...ajutatoare...
--- C. Telteu )
|
|
[Citat] Cu respect va spun ca solutia nu este corecta...Eu am o rigla negradata paradita,e dreapta numai pe o parte iar la capete d'atata folosire s-a rotunjit...ce sa fac?
Dvs. inca nu va este clara notiunea de rigla negradata...Asta e...Va rog cititi problemele ajutatoare...Pentru "Amuzamente..." e rubrica aparte.In rest RIGUROZITATE...Chiar si-o virgula trebuie pusa la locul ei intr-o problema.Altfel
se duce totul pe rapa.Se numeste ca lucram la cooperativa "Munca in zadar"... |
Ar fi cazul sÄ? vÄ? luaÅ£i o riglÄ? nouÄ?, cÄ? vÄ?d cÄ? v-aÅ£i apucat de construcÅ£ii, nu glumÄ?! Cred cÄ? ar fi interesant dacÄ? v-aÅ£i gândi Å?i la ceva unde sÄ? meargÄ? Å?i compasul! DacÄ? nu o faceÅ£i, o sÄ? mÄ? mai gândesc Å?i s-ar putea sÄ? o fac eu.
--- C. Telteu )
|
|
[Citat] Cu respect va spun ca solutia nu este corecta...Eu am o rigla negradata paradita,e dreapta numai pe o parte iar la capete d'atata folosire s-a rotunjit...ce sa fac?
Aveti dreptate!Atunci nu-mi ramane decat sa fac semne pe rigla negradata,ca sa evit astfel capetele uzate.Deci eu va spun ca in practica este suficient de exacta solutia data de mine si recunosc ca nu este riguroasa din punct de vedere matematic.
--- ego
|
|
[Citat] [Citat] Cu respect va spun ca solutia nu este corecta...Eu am o rigla negradata paradita,e dreapta numai pe o parte iar la capete d'atata folosire s-a rotunjit...ce sa fac?
Aveti dreptate!Atunci nu-mi ramane decat sa fac semne pe rigla negradata,ca sa evit astfel capetele uzate.Deci eu va spun ca in practica este suficient de exacta solutia data de mine si recunosc ca nu este riguroasa din punct de vedere matematic. |
Ã?n practicÄ? totuÅ?i e mult mai bine dacÄ? dai soluÅ£ia corectÄ? aÅ?a cum o poÅ£i vedea la subiectul: O constructie...ajutatoare...
--- C. Telteu )
|