Autor |
Mesaj |
|
Ã?n concediu am fost în Apuseni Å?i întro zi am urcat pe vârful Muntele Mare. DupÄ? un urcuÅ? de aproape 3 ore am ajuns sus, unde am constatat cÄ? erau niÅ?te construcÅ£ii împrejmuite Å?i pÄ?zite, iar accesul oricÄ?ror persoane era interzis.
DezamÄ?girea de a nu fi gÄ?sit o cÄ?bÄ?nuÅ£Ä? unde sÄ? ne delectÄ?m cu un ceai, sau altceva dupÄ? atâta efort, a fost atenuatÄ? însÄ? de faptul cÄ? printre clÄ?diri, era una ceva mai aparte. Aceasta avea formÄ? sfericÄ? Å?i strÄ?lucea în bÄ?taia razelor soarelui, de-Å£i lua ochii. Ce mai, ca-n poveÅ?ti. Era acoperitÄ? în totalitate cu tablÄ? în formÄ? de hexagon regulat aÅ?a de lucioasÄ?, cÄ? dÄ?dea impresia cÄ? e din argint sau inox. Mi-a pÄ?rut rÄ?u cÄ? nu am posibilitatea sÄ? mÄ? apropii mai mult de ea, Å?i m-am întors spre locul de cazare. O datÄ? ajuns aici, mi-am dat seama cÄ? e foarte probabil sÄ? nu fi vÄ?zut bine ceva acolo sus, Å?i mÄ? gândeam sÄ? mÄ? întorc sÄ? mÄ? conving. Ce credet-Å£i, era necesar sÄ? mÄ? întorc?
--- C. Telteu )
|
|
Nu puteau fi hexagoane regulate pen'ca la vreo trei se cam fac 360 de grade si nu iese sfera...Parerea mea ...e sa fi stat locului...3 ore...e ceva...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Nu puteau fi hexagoane regulate pen'ca la vreo trei se cam fac 360 de grade si nu iese sfera...Parerea mea ...e sa fi stat locului...3 ore...e ceva... |
Sau, spus mai frumos, nu existÄ? poliedru regulat cu feÅ£ele hexagoane regulate.
--- C. Telteu )
|