| Autor | Mesaj | 

|  | 

| 

|  | 

| 

|  | 

| 

|  | 
 15) c) Volumul piramidei este 1/3 din volumul prismei oriunde ar fi varful acesteia in planul A'B'C'.Deci  
    d)In prelungirea fetei ABB'A' construim un dreptunghi egal cu ABB'A'.Fie el BDD'B'.Avem BD'//AB'.Deci unghiul dintre AB' si BC' este C'BD'.Avem  BC'=BD'= .In triunghiul A'C'D' ,B'C' e mediana si jumatate din A'D'.Deci triunghiul este dreptunghic.Avem C'D'= .In triunghiul C'BD' scriu aria in doua moduri: unde BE este inaltimea din B.Prin calcul BE= iar sinusul iese 
 ---
 Doamne ajuta...
 Petre

| 

|  | 

---
 Euclid

| 

|  | 
 mie la prob. 14 c) nu mi-a dat 2 radical din 10 pe 3 , ci 2 radical din 3 pe 3.nu stiu daca e corect dar vreau sa-mi explicati cum ati ajuns la acest rezultat 
 | 

|  | 
 | [Citat] mie la prob. 14 c) nu mi-a dat 2 radical din 10 pe 3 , ci 2 radical din 3 pe 3.nu stiu daca e corect dar vreau sa-mi explicati cum ati ajuns la acest rezultat
 | 

mie tot radical din 3 pe 3 mi`a dat :-??
 | 

|  | 
 Raspunsul este 2radical10/3
 Intersectia cu axa obsciselor este (4/3;0) iar intersectia cu axa ordonatelor este (0;4)

Se formeaza un triunghi dreptunghic nu catetele de lungimi 4 si 4/3.

Aplicati teorema lui Pitagora. Triunghiul fiind dreptunghic, centrul cercului circumscris este jumatate din ipotenuza. Veti obtine rezultatul domnului Goe.

Natasa

---
 *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)

|