[Citat] [Citat] Sa se construiasca un unghi drept numai cu rigla negradata. |
Banuiesc ca folositi iar acelasi truc cu "masurarea" cu rigla negradata. Adica folositi compasul! |
Da am folsit acelasi truc. Am gradat rigla (am facut un semn pe rigla) dupa care am folsit rigla drept compas.Eu am gandit aceasta problema ca pe o aplicatie practica la trasarea unui unghi drept.( de exemplu la trasarea a doua aliniamente perpendiculare).Sigur cu ajutorul unui triunghi dreptunghic cu laturile de 60 cm,80 cm si 100 cm format de o sfoara se poate trasa un unghi drept,lucru de altfel folosit la constructii care nu necesita o trasare milimetrica.
Cred ca ar trebui infiintata o categorie intitulata "Matematica aplicata".
Daca in enunt scria "rigla gradata" era mai bine?La definitia riglei am gasit ca rigla este un instrument de trasare a dreptelor de obicei gradat ,deci eu inteleg ca pot sa-i fac unul,doua,trei semne care nu sunt totusi diviziuni egale (deci nu o gradare propriuzisa).Consideram totusi ca rigla prin definitie are sigur o latura lunga ca fiind rectilinie si nu neaparat paralela cu cealalta latura lunga si nici perpendiculare pe celelate scurte,altfel incepem sa facem tot felul de afirmatii si negatii fara a vedea un mod practic de rezolvare a unei probleme cand nu detii decat o rigla negradata.
Inca o data tin sa va multumesc pentru modul corect si echilibrat in care mi-ati raspuns.