Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Problema săptămânii » 9 octombrie 2007
[Subiect nou]   [Răspunde]
Autor Mesaj
ego sum itrp
Grup: membru
20 Oct 2007, 22:31

[Trimite mesaj privat]

Nu mi-ati raspuns la observatia din ultimul mesaj!?!

Mai fac o observatie:1,z si {radical din [(x^2-1)(y^2-1)]}=A sunt laturile unui triunghi dreptunghic cu 1<z<A .Presupunem ca A este intreg, atunci:
A=(u^2+v^2)/(u^2-v^2) unde u>v si u , v sunt numere impare si prime intre ele,ceea ce este absurd deoarece am ajuns la o contradictie ,deci A nu este intreg ci o fractie in consecinta A^2 este patratul unei fractii adica nu este intreg si deci z^2+1 este o fractie ceea ce este absurd daca z este intreg.Acest fapt conduce la faptul ca nu exista numere intregi x si y astfel incat si z sa fie intreg.

---
ego
Pitagora
Grup: Administrator
22 Oct 2007, 07:52

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Nu mi-ati raspuns la observatia din ultimul mesaj!?!

Mai fac o observatie:1,z si {radical din [(x^2-1)(y^2-1)]}=A sunt laturile unui triunghi dreptunghic cu 1<z<A .Presupunem ca A este intreg, atunci:
A=(u^2+v^2)/(u^2-v^2) unde u>v si u , v sunt numere impare si prime intre ele,ceea ce este absurd deoarece am ajuns la o contradictie ,deci A nu este intreg ci o fractie in consecinta A^2 este patratul unei fractii adica nu este intreg si deci z^2+1 este o fractie ceea ce este absurd daca z este intreg.Acest fapt conduce la faptul ca nu exista numere intregi x si y astfel incat si z sa fie intreg.

Nu inteleg de ce presupuneti ca A este intreg!

---
Pitagora,
Pro-Didactician
ego sum itrp
Grup: membru
22 Oct 2007, 11:48

[Trimite mesaj privat]

Este una din presupuneri. Aveti perfecta dreptate!Trebuie sa consider si varianta ca A ar putea fi irational. Am sa mai studiez!Am deja o idee! Oricum va multumesc pentru rabdarea Dvs.!Cu permisiunea Dvs. voi reveni in curand!

---
ego

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47552 membri, 58575 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ