Autor |
Mesaj |
|
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
2^sqrt(13)=(2^8)^(sqrt(13)/8), iar 3^sqrt(5)=(3^5)^(sqrt(5)/5)
Dar 2^8=256, 3^5=243, iar sqrt(13)/8>sqrt(5)/5 dupa cum se poate verifica f. usor comparand patratele lor, sau prin calcul direct.Deci 2^sqrt(13)>3^sqrt(5)
--- C.Telteu
|
|
Tare mai sunteti complicat! Sunteti prof.de liceu! Asa este? Solutia este un pic mai simpla...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Tare mai sunteti complicat! Sunteti prof.de liceu! Asa este? Solutia este un pic mai simpla... |
La scoala generala nu s-a definit puterea cu exponent irational!
--- C.Telteu
|
|
Absolut corect! Dar de cate ori nu facem multe rezolvari pe baza de INTUITIE ?
Ar insemna ca un elev de gimnaziu nu trebuie sa stie suma lui Gauss pentru ca nu stie inductia...Sau sa nu stie sa afle coeficienti unui binom la o putere pentru ca n-a invatat binomul lui Newton...Dar daca tot veni vorba... Cum afla un elev de gimnaziu coeficientii din dezvoltarea
fara ca sa efectueze efectiv calculele? Cu respect...Astept raspunsul dumneavoastra!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Hai sa dau si solutia la care m-am gandit eu:Ridic la puterea
si obtin
respectiv
Avem
q.e.d.
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Absolut corect! Dar de cate ori nu facem multe rezolvari pe baza de INTUITIE ?
Ar insemna ca un elev de gimnaziu nu trebuie sa stie suma lui Gauss pentru ca nu stie inductia...Sau sa nu stie sa afle coeficienti unui binom la o putere pentru ca n-a invatat binomul lui Newton...Dar daca tot veni vorba... Cum afla un elev de gimnaziu coeficientii din dezvoltarea
fara ca sa efectueze efectiv calculele? Cu respect...Astept raspunsul dumneavoastra! |
Simplu: Cu triunghiul lui Pascal!
--- C.Telteu
|
|
[Citat] Hai sa dau si solutia la care m-am gandit eu:Ridic la puterea
si obtin
respectiv
Avem
q.e.d. |
Da, e putin mai scurta decat rezolvarea mea, dar raman la aceeasi parere: Nu e de gimnaziu!
--- C.Telteu
|
|
[Citat] [Citat] Absolut corect! Dar de cate ori nu facem multe rezolvari pe baza de INTUITIE ?
fara ca sa efectueze efectiv calculele? Cu respect...Astept raspunsul dumneavoastra! |
Simplu: Cu triunghiul lui Pascal! |
Corect raspunsul! Din cate am mai vazut si auzit sunt mai multi care n-au habar de asta...
--- Doamne ajuta...
Petre
|