Autor |
Mesaj |
|
Un numar natural de noua cifre distincte are ultima cifra
.Poate fi patrat perfect? Justificati.
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Un numar natural de noua cifre distincte are ultima cifra
.Poate fi patrat perfect? Justificati. |
---
Euclid
|
|
cu radacina
este cel mai mic.
Cel mai mare este
cu radacina
.
Cel mai mic si cel mai mare au si cifre care se repeta.
Exista.
Natasa
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|
|
CIFRELE NUMARULUI SUNT DISTINCTE...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat]
CIFRELE NUMARULUI SUNT DISTINCTE... |
Da, cu cifre distincte. Am spus
. Exista numar natural format cu ajutorul a 9 cifre distinte, patrat perfect, si care are ca ultima cifra, cifra 5.
Natasa
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|
|
[Citat]
[Citat]
. Exista numar natural format cu ajutorul a 9 cifre distinte, patrat perfect, si care are ca ultima cifra, cifra 5.
Natasa |
(daca nu s-a inteles ...cifrele sunt distincte DOUA CATE DOUA!)
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat]
Natasa |
(daca nu s-a inteles ...cifrele sunt distincte DOUA CATE DOUA!) |
.
Domnul Euclid l-a scris pe acela mai mic, iar eu l-am scris pe acela mai mare (cu cifrele, nu neaparat distincte).
Uitati unul:
. Si mai am unul .
Intre cel mai mare si cel mai mic numar natural, patrat perfect, format cu ajutorul a 9 cifre distincte, sunt doua numere. ATAT! . Altele NU numai sunt .
Natasa
P.S. M-am citat, am gresit. Se poate sterge mesajul citat? Va rog !
|
|
Al doilea numar este
.
Eu zic ca, doar doua numere sunt patrate perfecte cu cifre distincte. S-ar putea sa si gresesc.
Aici, am folosit o formula legata de numarul cifrelor radacinii, formula care mi-a permis eliminarea a mai mult de jumatate din numarul patratelor perfecte cuprinse intre minim si maxim. Restul numerelor le-am calculat pe hartie, rapid.
Nu voi putea scrie pe forum tot ce am scris eu, dar voi prezenta metoda si formula pe care am folosit-o. Imi voi face timp(in cursul saptaminii viitoare).
Daca prezinta interes, bine-inteles.
Mesajul de mai sus l-am citat din greseala. Imi cer scuze! Nu stiu sa il sterg.
Natasa
|
|
N-am observat conditia cu cifrele distincte. Dar Natasa are dreptate.
Acestea sunt toate (trei la numar)
---
Euclid
|
|
Patratele perfecte de 10 cifre cu toate cele 10 cifre distincte:
---
Euclid
|
|
Ce raspuns am da daca textul ar fi urmatorul: Un numar de noua cifre nenule DISTINCTE, are ultima cifra 5.Poate fi patrat perfect? Justificati.
--- Doamne ajuta...
Petre
|