Autor |
Mesaj |
|
Sa se calculeze
\frac{\mathrm{2} }{\mathrm{1+ (\sqrt{3})^n }} < \frac{\mathrm{24} }{\mathrm{} \pi } \intop\nolimits_{ \frac{\mathrm{ \pi } }{\mathrm{4}} }^{ \frac{\mathrm{ \pi } }{\mathrm{3}} } \frac{\mathrm{1} }{\mathrm{1+tg^n x}} <1
--- Da
|
|
Editati pana la capat, pana se compileaza ceva.
Mentionati mereu sursa, nivelul, cadrul in care a aparut problema si in plus ce ati incercat. Veti primi acest raspuns foarte des, mai ales daca trimiteti mai multe enunturi laconice decat propozitii matematice pe langa cele postate, care sa arate ce ati incercat si ca ati inteles despre ce este vorba (de fapt) in enunt, ca ati izolat cat de cat unde este dificultatea problemei si cum se poate aborda.
Si nu mai incepeti un subiect nou, daca va referiti la un subiect existent...
--- df (gauss)
|
|
Sper sa se intelega
--- Da
|
|
De ce trebuie sa fie acem \mathrm peste tot?
Pur si simplu nu se intelege nimic.
--- df (gauss)
|
|
Nu stiu sa scriu in latex https://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php
copiati codul care l-am scris pe site de mai sus va rog ,daca puteti sa ma ajutati astept raspunsul dumnv multumesc anticipat..
--- Da
|
|
Codul se tipareste usor in latex:
Partea pura de latex este:
$$
\frac 2 {1+(\sqrt 3)^n}
<
\frac {24} \pi \int_{\pi/4}^{\pi/3} \frac {dx} {1+\tg^n x} < 1\ .
$$
Pe aceasta pagina trebuie inserat astfel de cod in interiorul unui bloc equation.
Se obtine:
Demonstratia se bazeaza pe faptul ca functia tangenta ia intre pi/4 si pi/3 valori intre unu si radical(3). Ramane sa integram intre aceste limite in dubla inegalitate:
--- df (gauss)
|
|
Mi-l puteti rezolva complet va rog ,astept raspunsul dumneavoastra multumesc anticipat
--- Da
|
|
Ai incercat sa faci tu rezolvarea completa mergand pe indicatiile domnului gauss? Daca da, unde te-ai blocat?
|
|
Am incercat ,dar nu am inteles va rog inteleg mai bine cand e rezolvat complet
--- Da
|
|
|
|
ridic la putrea n pana ajung la integrala
plec de la inegalitatea scrisa de dumnv
--- Da
|