Autor |
Mesaj |
|
la ce ne ajuta ecuatia tangentei intr-un punct al Gf?
|
|
Motto:
Cândva, pe un forum de linux a aparut intrebarea:
"Other than the fact Linux has a cool name, could someone explain why I should use Linux over BSD?"
Raspunsul:
"No. That's it. The cool name, that is. We worked very hard on creating a name that would appeal to the majority of people, and it certainly paid off: thousands of people are using linux just to be able to say "OS/2? Hah. I've got Linux. What a cool name". 386BSD made the mistake of putting a lot of numbers and weird abbreviations into the name, and is scaring away a lot of people just because it sounds too technical."
(Linus Torvalds' follow-up to a question about Linux)
In cazul de fata, raspunsul ar putea fi...
In principiu nu ne ajuta la nimic, ni se cere doar. Este doar un mod de a aduna puncte in examen. Dintre multele moduri facile de a aduna puncte in examene, aparitia tangentei la un grafic i-a facut fericiti si pe cei ce propun problemele, pe cei ce incearca sa le rezolve si pe cei osânditi sa le corecteze folosind un sablon sau un barem. De fapt nici Gf nu ne ajuta la nimic. Este doar un impediment. In multe examene se cere chiar Gf, fara a se cere vreo tangenta la Gf, ceea ce arata o completa neintelegere a esentei examenului din partea celor ce propun probelemele. Cel mai bine este daca avem o functie data doar de o formula. Cât se poate de simpla. De fapt si formula ne sta in drum, ajunge sa ni se spuna ca avem un ceva care se schimba in functie de ceva.
---
Lasând la o parte partea umoristica a lucrurilor, va rog sa intelegeti ca in natura, in fizica de exemplu, functiile codifica cunoasterea unor marimi. Atunci derivata functiei respective este legata de legi fizice. Acestea ne permit sa cunoastem si sa intelegem. Graficul unei functii si tangenta la un grafic intr-un punct sunt doar metode de vizualizare.
--- df (gauss)
|