Autor |
Mesaj |
|
Eu pe 6 dat examenul de bac la matematica. Oare se ia in considerare daca se cere sa rezolv un caz de nedeterminare a limitelor de functii si eu folosesc metoda lui L'Hospital si nu "artificii de calcul", chiar daca imi iese acelasi rezolvat cu ambele metode? M-am uitat in variantele de bac si in cerinte nu se mentioneaza ce metoda sa folosesc, iar in barem se folosesc "artificii de calcul". Mie mi-e mai usor sa folosesc L'Hospital, chiar daca o folosesc simultan. In barem scrie si ca "Pentru orice solutie corecta, chiar daca este diferita de cea din barem, se acorda punctajul corespunzator"
|
|
[Citat] Eu pe 6 dat examenul de bac la matematica. Oare se ia in considerare daca se cere sa rezolv un caz de nedeterminare a limitelor de functii si eu folosesc metoda lui L'Hospital si nu "artificii de calcul", chiar daca imi iese acelasi rezolvat cu ambele metode? M-am uitat in variantele de bac si in cerinte nu se mentioneaza ce metoda sa folosesc, iar in barem se folosesc "artificii de calcul". Mie mi-e mai usor sa folosesc L'Hospital, chiar daca o folosesc simultan. In barem scrie si ca "Pentru orice solutie corecta, chiar daca este diferita de cea din barem, se acorda punctajul corespunzator"
|
Personal, recomand întotdeauna metoda industrială. Deci, l'Hospital. De asemenea, o soluție corectă ce folosește matematica din programă trebuie punctată maxim.
---
Euclid
|