[Citat] Buna seara
Doresc sa ignor afirmatiile acide si neintemeiate ale domnului Enescu.
Eu astept in continuare raspunsul domnului gauss cu care am avut dialog si rog pe domnul Enescu sa nu mai intervina pentru ca de parerea dumnealui nu am nevoie.
Deocamdata eu sunt membru al PRODIDACTICA si deci cred ca am dreptul la un raspuns-daca bineinteles domnul gauss condidera de cuviinta sa mi-l dea.
Daca nu,nu este nici o suparare-va urez Sarbatori Fericite! |
Din fericire eu am nevoie de aceasta parere.
Tot uit ca traim intr-o lume care nu merge inainte ci traieste din ciubucuri de mica durata. Din pacate anonimatul este din nou exploatat, se pare.
Va rog sa mentionati mereu sursa problemelor si cadrul in care au aparut.
P.S. Speranta mea candva era de a crea undeva un site in limba româna fara reclama in care sa conteze valoarea si frumusetea matematica.
Oricum o intoarcem se pare ca principala problema este aceeasi si aceeasi, cea pe care am avut-o si in primul an, 2007, in care "solutii la bac pro-didactica" se vindeau in piata fara acordul celor de pe site.
Si mie mi se pare stupid modul in care se desfasoara lucrurile.
Si acum la problema.
Determinantii se calculeaza in acest secol cu calculatorul, mai ales pentru probleme stupide:
Cod sage:
sage: A = matrix( 4,4, [1,-1,1,-1, 2,0,-1,-1, 1,1,-1,-1, 1,1,0,-2 ] )
sage: A.det()
0
Determinantul este nul.
Da, stiu si eu, totul este o stupizenie fara inceput si sfarsit.
Probabil ca undeva afara exista sute de extemporale si examene care propaga astfel de exercitii sub nivel mediocru si cu valoare estetica negativa. Da, asa a ajuns toata matematica din România. Si oamenii care trebuie sa treaca de astfel de lucruri prefera sa plateasca, iar cei platiti ascund informatia.