Autor |
Mesaj |
|
Salut,
Am urmatoarea problema:
(eroare: eq.0/55375)Sa \ se \ determine \ m \in \mathbb{R} \ astfel \ incat \ multimea:
\left \{ x \in \mathbb{R} | m x^{_2} - (m-2)x + 1 = 0\right \} \ \cap (0,\infty ) \ are \ un \ singur \ element.
Am inteles ca se rezolva cu suma si produs , eu vreau sa stiu exact cum se rezolva acest tip de exerectitii. Si daca problema imi cerea sa aiba 2 elemente sau niciunul, cum rezolvam.
--- Incerc sa invat!
|
|
--- Incerc sa invat!
|
|
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Sunt două situații:
1)
2)
Se reunesc soluțiile celor două sisteme.
--- C.Telteu
|
|
[Citat]
Sunt două situații:
1)
2)
Se reunesc soluțiile celor două sisteme. |
Sunt trei situaţii. A treia e când ecuaţia nu e de gradul 2, deci nu putem vorbi de discriminant, etc.
|
|
[Citat]
Sunt trei situaţii. A treia e când ecuaţia nu e de gradul 2, deci nu putem vorbi de discriminant, etc. |
Dacă m=0, x=-1/2 și mulțimea dată este vidă.
--- C.Telteu
|
|
[Citat]
Dacă m=0, x=-1/2 și mulțimea dată este vidă. |
Şi când
mulţimea este vidă. Totuşi trebuie să considerăm şi acest caz, nu?
De altfel, se vede uşor că parabolele din familie trec prin punctele fixe A(0,1) şi B(1,3), deci, pentru a intersecta semiaxa pozitivă Ox, trebuie ca m<0, caz în care avem un singur punct de intersecţie.
L.E. Şi în cazul 1), e de observat că
implică
, deci nu trebuie să calculăm discriminantul. Obţinem imediat soluţia
|
|
Stiti unde as putea gasi o schema pe cazuri.. Am mai multe tipuri de exercitii care "ar trebui" sa se rezolve cu S si P , dar pur si simplu nu imi dau seama cum trebuie sa rezolv.
Uitati cateva exemple:
Sunt multe probleme asemanatoare doar ca cer ba sa nu aiba elemente ba 1, ba 2 ,ba 3 la 2 ec de gr 2,ba 4 ba niciunul...
P.S: Mersi pentru rezolvare!!
--- Incerc sa invat!
|