Autor |
Mesaj |
|
Buna seara
Problema:Sa se calculeze aria unui trapez dreptunghic ABCD circumscris unui cerc cu centrul in O si avand AB paralel cu CD ,AB=2 cm,CD= 6 cm .
Nu stiu daca problema este determinata daca da care este solutia?
M-am folosit de faptul ca tangentele duse dint-un punct la un cerc sunt egale dar nu amreusit sa obtin rezultatul.
--- sabina
|
|
În ce clasă sunteţi?
Aici http://pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=8&ID=55289 aţi postat o problemă legată de diagonalizarea unei matrice. E cam departe de geometria de clasa a 7-a.
Nu cumva sunteţi unul din personajele pomenite aici http://pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=8&ID=53845 ?
L.E. Oricum, aria este egală cu 12.
|
|
Multumesc pentru rezolvarea sugestiva primita.
Uneori problemele aparent usoare iti fac niste greutati imprevizibile.
Problema face parte din lucrarea intitulata"Teste grila pentru invatamantul mediu"
de la Editura SITECH an 2015 autor Stanculescu Adrian (problema 447 pag.100).
Diagonalizarea acelei matrice face parte din alta lucrare.
Cat priveste litigiul cu acel Traiansoare nu cred ca trebuie sa il mai amintiti deoarece realitatea este cu totul alta decat o arata dumnealui pentru a-si masca multiplele carente din pregatire .
Nu doresc sa fac prea multa polemica aici dar imi amintesc cu aceasta ocazie de domnul Gauss care intr-un cuvant a lasat sa se inteleaga ca sunt probleme mult mai importante decat aceste animozitati care trebuie sa ramana complet neinsemnate.
Cu stima
--- sabina
|
|
[Citat] Multumesc pentru rezolvarea sugestiva primita.
Uneori problemele aparent usoare iti fac niste greutati imprevizibile.
Problema face parte din lucrarea intitulata"Teste grila pentru invatamantul mediu"
de la Editura SITECH an 2015 autor Stanculescu Adrian (problema 447 pag.100).
Diagonalizarea acelei matrice face parte din alta lucrare.
Cat priveste litigiul cu acel Traiansoare nu cred ca trebuie sa il mai amintiti deoarece realitatea este cu totul alta decat o arata dumnealui pentru a-si masca multiplele carente din pregatire .
Nu doresc sa fac prea multa polemica aici dar imi amintesc cu aceasta ocazie de domnul Gauss care intr-un cuvant a lasat sa se inteleaga ca sunt probleme mult mai importante decat aceste animozitati care trebuie sa ramana complet neinsemnate.
Cu stima
|
Am înţeles, eşti într-adevăr equilibra665...
L.E. Cercetând, de curiozitate, site-ul editurii menţionate, am constatat că acolo au publicat şi alţi craioveni celebri, precum Antonie Solomon sau Dinel Staicu ![](images/smile.gif)
|
|
Cu tot respectul dar nu vad legatura......
--- sabina
|
|
[Citat]
|
Asta spune totul...
|
|
Daca tot ai folosit ce ai zis, atunci ai descoperit Teorema lui PITHOT:" In orice patrulater circumscriptibil, suma laturilor opuse este aceeasi", adica :
.(1)
Duci inaltimea BE, cu E pe CD.Avem BE=AD. Avem EC=6-2=4.
Apoi Pitagora in BCE:
, adica
,
(2)
Din (1) si (2) deducem
si apoi aria este
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Multumesc foarte mult si domnului Petre pentru teorema expusa care cred ca imi va fi de mare folos
--- sabina
|