Autor |
Mesaj |
|
Sa se rezolve ecuatia:
Am observat ca functia din stanga este inversa functiei din dreapta, dar mai departe m-am blocat. Am observat ca solutia este 0
--- Buna!
|
|
[Citat] Sa se rezolve ecuatia:
Am observat ca functia din stanga este inversa functiei din dreapta, dar mai departe m-am blocat. Am observat ca solutia este 1. |
Ambele observaţii sunt greşite. Revedeţi enunţul.
|
|
Am corectat.
--- Buna!
|
|
|
|
Si cum ar trebui sa demonstrez ca una dintre cele doua functii este crescatoare, la nivel de clasa a X-a? Problema este din Ganga, clasa a X-a.
--- Buna!
|
|
Ma folosesc de imparitatea functiei. Dar cum studiez functia g?
--- Buna!
|
|
Cred ca la nivel de clasa a 10-a trebuie sa demonstrezi ca acea ecuatie scrisa de tine are solutie unica. Adica treci membrul drept in stanga, creezi o functie si daca acea functie este bijectiva atunci ecuatia are solutie unica.
--- Pasionat de matematica
|
|
[Citat] Cred ca la nivel de clasa a 10-a trebuie sa demonstrezi ca acea ecuatie scrisa de tine are solutie unica. Adica treci membrul drept in stanga, creezi o functie si daca acea functie este bijectiva atunci ecuatia are solutie unica. |
Dacă puteţi să prezentaţi o soluţie corectă, postaţi-o aici.
|
|
[Citat] Si cum ar trebui sa demonstrez ca una dintre cele doua functii este crescatoare, la nivel de clasa a X-a? Problema este din Ganga, clasa a X-a. |
(Asta pentru a vedea ca avem de-a face cu functii strict crescatoare pe celle doua parti ale ecuatiei date.)
--- df (gauss)
|