Autor |
Mesaj |
|
|
|
Raţionamentul nu este corect. Verificaţi enunţul. Din calculele mele nu există valori ale parametrului m pentru care ecuaţia să aibă 3 soluţii reale distincte.
|
|
[Citat] Raţionamentul nu este corect. Verificaţi enunţul. Din calculele mele nu există valori ale parametrului m pentru care ecuaţia să aibă 3 soluţii reale distincte. |
Pe unde am gresit?
|
|
[Citat]
[Citat] Nu este corect. Verificaţi enunţul. Din calculele mele nu există valori ale parametrului m pentru care ecuaţia să aibă 3 soluţii reale distincte. |
Pe unde am gresit? |
Radacinile "scoase" trebuie sa vina si cu semnul care este cerut de ecuatia care le ofera... Se poate asa ceva?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat] Raţionamentul nu este corect. Verificaţi enunţul. Din calculele mele nu există valori ale parametrului m pentru care ecuaţia să aibă 3 soluţii reale distincte. |
Pe unde am gresit? |
Enuntul e corect.Nu exista valori ale lui m pentru care ecuatia sa aiba exact trei radacini reale diferite.Deci m apartine multimii vide.Raspuns c).
De ce nu afisezi raspunsurile? E adevarat ce spune domnul gigelmarga.
--- CORECTITUDINE:
Egalitatea nu exista decat in matematica.(Mihai Eminescu)
|
|
Analizezi cele cazuri:x>0,x=0,x<0.
Vezi ce devine ecuatia .
1)Pentru x>o avem (1-m)x=3m-1
Discutie la m:
m=1 avem 0=2-imposibil
m diferit de 1 avem x=(3m-1)/(1-m)
si cum x>0 obtinem m apartine intervalului(1/3,1)
2)Pentru x=0 avem 0=0-evident . Deci x=0 este solutie pentru m apartine lui R
3)Pentru x<0 avem: (1-m)x=3m+1
Discutie la m :
m=1 avem 0=4 imposibil, deci ec. nu are solutii
m diferit de 1 avem x=(3m+1)/(1-m) solutie
si cum x<0 obtinem ca m apartine interalului (-00,-1/3)reunit cu (1,+00)
Intersectand intervalele obtinute pentru m ,nu avem interval comun pentru care ecuatia sa aiba 3 solutii reale diferite ( adica cele obtinute)
Deci m apartine multimii vide. Raspuns : c)
--- CORECTITUDINE:
Egalitatea nu exista decat in matematica.(Mihai Eminescu)
|