Autor |
Mesaj |
|
|
|
Integrala pare a fi bine calculata.
Ce raspunsuri sunt oferite?
Si care este sursa problemei? (Ca sa stim cata incredere sa ii acordam...)
--- df (gauss)
|
|
|
|
"Culegere de probleme pentru examenul de bacalaureat si admiterea in Universitatea Politehnica Timisoara".
Raspunsuri:
Cand am facut integrala fara sa o mai despart in 2 (in mod gresit), a iesit varianta (c). Banuiesc ca este gresita, dar am vrut sa ma asigur, sa nu fie nu stiu ce problema in gandirea mea.
Raspuns: pe prima o calculam cand stim deja ca functia e pozitiva pe tot intervalul [a,b], iar a doua cand nu suntem siguri, semnul functiei oricum trebuie studiat, ca altfel daca functia e negativa aria ar da cu - si nu exista arie negativa.
|
|
--- CORECTITUDINE:
Egalitatea nu exista decat in matematica.(Mihai Eminescu)
|
|
[Citat] "Culegere de probleme pentru examenul de bacalaureat si admiterea in Universitatea Politehnica Timisoara".
Raspunsuri:
Cand am facut integrala fara sa o mai despart in 2 (in mod gresit), a iesit varianta (c). Banuiesc ca este gresita, dar am vrut sa ma asigur, sa nu fie nu stiu ce problema in gandirea mea.
Raspuns: pe prima o calculam cand stim deja ca functia e pozitiva pe tot intervalul [a,b], iar a doua cand nu suntem siguri, semnul functiei oricum trebuie studiat, ca altfel daca functia e negativa aria ar da cu - si nu exista arie negativa. |
RASPUNS c)
--- CORECTITUDINE:
|
|
[Citat] "Culegere de probleme pentru examenul de bacalaureat si admiterea in Universitatea Politehnica Timisoara".
Raspunsuri:
|
La e) şi f) nu mai e logaritm?
Dacă, aşa cum cred, e, atunci răspunsul probabil este f), dar pentru funcţia
(o nevinovată greşeală de tipar).
|
|
[Citat]
Raspunsuri:
|
La e) şi f) nu mai e logaritm?
Dacă, aşa cum cred, e, atunci răspunsul probabil este f), dar pentru funcţia
(o nevinovată greşeală de tipar). |
Este logaritm, ma scuzati, la cate am tiparit am si uitat de dansul.
|
|
Daca il calculezi cu un calculator iti va da negativ! Si cum poate fi aria negativa?
|
|
[Citat]
Daca il calculezi cu un calculator iti va da negativ! Si cum poate fi aria negativa? |
Da ,dar intre timp Culegerea s-a schimbat, a aparut o editie noua 2014 in care ei au facut modificari,enuntul sunand astfel:"Calculati integrala: ....cu limitele de integrare 1 si 2", si atunci totul e corect.Nu e nici un calcul de arie Cumpara editia noua 2014,unde sunt facute multe modificari si schimbate unele probleme fata de editia 2013.Deci raspuns c) si totul e corect!
--- CORECTITUDINE:
|
|
[Citat]
Da ,dar intre timp Culegerea s-a schimbat, a aparut o editie noua 2014 in care ei au facut modificari,enuntul sunand astfel:"Calculati integrala: ....cu limitele de integrare 1 si 2", si atunci totul e corect.Nu e nici un calcul de arie Cumpara editia noua 2014,unde sunt facute multe modificari si schimbate unele probleme fata de editia 2013.Deci raspuns c) si totul e corect! |
Argumentul e stupid. Dacă vrei să intervii în discuţie, referă-te la problemă aşa cum a fost ea propusă.
|