Autor |
Mesaj |
|
|
|
[Citat]
(ma gandeam sa nu umplu forumul cu 20 de integrale nu foarte dificile, dar care mie momentan pur si simplu nu imi dau) |
Forumul oricum îl umpleţi, aşadar de ce să nu faceţi asta mai organizat, ca să nu amestecăm lucrurile?
În plus, poate cineva citeşte o postare şi constată că e o chestiune neinteresantă. Nu cred că va mai citi postările ulterioare în acelaşi fir de discuţie.
Acum, la chestiune: ai încercat wolframalpha.com ca să vezi cât face integrala şi, eventual, să-ţi dai seama cum se calculează?
|
|
http://goo.gl/kxUwke
Nu m-a ajutat. http://goo.gl/5U1RQe, de aici mi-a si venit ideea integrarii prin parti, nu stiu ce sa ii mai fac de la
edit: deabea acuma mi-a calculat o primitiva pe wolfram, de la step by step observ o substitutie, acuma ma pun sa o fac.
|
|
|
|
\int_{1}^{2}\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}dx,
Facem \, substitutia\, de \, variabila\, t=\sqrt{\frac{x-1}{3-x}},\, x=\frac{3t^{2}+1}{t^{2}+1},dx=\frac{4t}{\left ( t^{2}+1 \right )^{2}}dt. x=1\Rightarrow t=0,
x=2\Rightarrow t=1,
I=\int_{0}^{1}2t\left ( \frac{-1}{t^{2}+1} \right )'dx\, \, si\; integrand\:\: prin\, parti\, obtinem\, I=\frac{\pi }{2}-1
--- CORECTITUDINE:
Egalitatea nu exista decat in matematica.(Mihai Eminescu)
|
|
[Citat] \int_{1}^{2}\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}dx,
Facem \, substitutia\, de \, variabila\, t=\sqrt{\frac{x-1}{3-x}},\, x=\frac{3t^{2}+1}{t^{2}+1},dx=\frac{4t}{\left ( t^{2}+1 \right )^{2}}dt. x=1\Rightarrow t=0,
x=2\Rightarrow t=1,
I=\int_{0}^{1}2t\left ( \frac{-1}{t^{2}+1} \right )'dx\, \, si\; integrand\:\: prin\, parti\, obtinem\, I=\frac{\pi }{2}-1 |
--- CORECTITUDINE:
|
|
|
|
(eroare: eq.0/54804)[Citat] $\int_{1}^{2}\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}dx$,
Facem \, substitutia\, de \, variabila\, $t=\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}$,\, $x=\frac{3t^{2}+1}{t^{2}+1},dx=\frac{4t}{\left ( t^{2}+1 \right )^{2}}dt.$ $x=1\Rightarrow t=0,$
$x=2\Rightarrow t=1,$
$I=\int_{0}^{1}2t\left ( \frac{-1}{t^{2}+1} \right )'dx\$, \, si\; integrand\:\: prin\, parti\, obtinem\, $I=\frac{\pi }{2}-1$ |
--- CORECTITUDINE:
|
|
--- CORECTITUDINE:
|
|
\\\ [Citat]
[Citat] (eroare: eq.0/54806) $\int_{1}^{2}\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}dx$,
Facem \, substitutia\, de \, variabila\, $t=\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}$,\, $x=\frac{3t^{2}+1}{t^{2}+1},dx=\frac{4t}{\left ( t^{2}+1 \right )^{2}}dt.$ $x=1\Rightarrow t=0,$
$x=2\Rightarrow t=1,$
$I=\int_{0}^{1}2t\left ( \frac{-1}{t^{2}+1} \right )'dx\$, \, si\; integrand\:\: prin\, parti\, obtinem\, $I=\frac{\pi }{2}-1$
|
|
\\\
--- CORECTITUDINE:
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat] (eroare: eq.0/54807) $\int_{1}^{2}\sqrt{\frac{x-1}{3-x}}dx$,
$x=2\Rightarrow t=1,$
$I=\int_{0}^{1}2t\left ( \frac{-1}{t^{2}+1} \right )'dx\$, \, si\; integrand\:\: prin\, parti\, obtinem\, $I=\frac{\pi }{2}-1$
|
|
|
Scapa de toate [.quote] momentan, si sa nu ai in [.equation] "\", numai la functii, nu si la virgule.
|