Autor |
Mesaj |
|
Fie
o functie bijectiva. Fie propozitiile:
P:
Q:
.
Pentru ca Q sa implice P, este necesar ca M sa fie finita?
--- Buna!
|
|
Bun? problema, care e sursa?
|
|
O selectie de probleme pentru ojm a doamnei mele profesoare.
--- Buna!
|
|
[Citat] O selectie de probleme pentru ojm a doamnei mele profesoare. |
În cazul ?sta, o las pe doamna ta profesoar? s?-?i prezinte solu?ia.
|
|
Nu m-as supara daca as primi vreo indicatie. Maine nu ma duc la scoala si nu stiu cand as mai putea vedea solutia.
--- Buna!
|
|
[Citat] Nu m-as supara daca as primi vreo indicatie. Maine nu ma duc la scoala si nu stiu cand as mai putea vedea solutia. |
Eventual luni?
|
|
Nu prea inteleg de ce ,,eventual luni,,. Nu este o problema de la vreun concurs, mi se pare ca mergeti pe principiul ,,nu ajutam elevul inainte de olimpiada ca sa nu aiba avantaj in fata altora,,. Ok, fie cum doriti. Nu am venit aici sa insist sa primesc ajutor. Multumesc oricum pentru atentia acordata! Daca este altcineva mai binevoitor ce imi poate sugera un inceput. De exempu, m-am gandit ca pentru elementul maxim(sau minim) din M, fie acesta a, f(a)=a. Apoi, il scoatem din multime. Avem asadar un nou maxim(sau minim), pe care il notam cu a'. Dar nu stiu daca se mai poate repeta rationamentul cu f(a)=a, intrucat, daca multimea A nu este finita, nu putem stii cu exactitate cat este acel a'.
--- Buna!
|
|
[Citat] Nu prea inteleg de ce ,,eventual luni |
Simplu: pentru c? " Maine nu ma duc la scoala si nu stiu cand as mai putea vedea solutia.".
|
|
Ok...credeam ca o sa imi dati solutia ,,eventual luni,,. Credeam ca lasam ironiile la o parte si ne concentram mai mult pe matematica.
--- Buna!
|
|
N-a fost nici o ironie. Dar dac? atât ai priceput...
|
|
Eu asa am perceput-o. In fine...nu mai are rost sa continuam aceasta discutie.
--- Buna!
|