Buna ziua
Trebuie sa fac o mica corectura: problema este necesara pentru studiu pentru examenul de capacitate.
Acum prin clasa a 7-a am vrut sa spun ca trebuie rezolvata fara a se folosi monotonia functiei care se studiaza in clasele superioare.
Problema a fost extrasa din"http://www.mateinfo.ro/formule-matematica-liceu/doc download/127-sinteze-matematice-teorie-liceu prof.adrian-stan"(pag.95).
Problema a mai fost pusa mai de mult tot la PRODIDACTICA dar atunci din omisiune nu s-a specificat faptul ca trebuie rezolvata la nivel mai inferior clasei a 11-a si unde s-a propus aceasta rezolvare prin ridicare la patrat dar aceasta rezolvare a fost criticata de domnul Pitagora care pe buna dreptate a propus pentru rezolvarea sa ideea de a se analiza pentru rezolvarea sa monotonia functiei lnx/x.
Am incercat acum sa gasesc rezolvarea problemei respective dar nu am gasit-o fiind mai de mult dar daca este necesar neaparat o mai caut.
Apreciez fata de nivelul problemelor din acel capitol al lucrarii d-lui prof.Stan ca problema nu se refera la clase superioare.
Atunci s-a zis asa:daca