Autor |
Mesaj |
|
Sa se calculeze valoarea maxima a expresiei : E(x) = 8x^2 / (x^4 + 4) pentru x apartine lui R.
|
|
[Citat] Sa se calculeze valoarea maxima a expresiei : E(x) = 8x^2 / (x^4 + 4) pentru x apartine lui R. |
Sa facem un plot, oricine poate sa faca asta:
Si acum ca stim ce demonstram e clar cum demonstram?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat] Sa se calculeze valoarea maxima a expresiei : E(x) = 8x^2 / (x^4 + 4) pentru x apartine lui R. |
Sa facem un plot, oricine poate sa faca asta:
Si acum ca stim ce demonstram e clar cum demonstram? |
nu inteleg ce este aici. imi puteti explica va rog!
|
|
[Citat] nu inteleg ce este aici. imi puteti explica va rog! |
Este graficul grosier al functiei din problema...
Care este valoarea maxima pe grafic?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
Care este valoarea maxima pe grafic? |
acolo sus 1,997..... dar nu stiu cum se demonstreaza fara grafice valoarea maxima pentru 8x^2/(x^4+4) eu ma gandeam la un patrat. care o fi?
|
|
[Citat]
[Citat]
Care este valoarea maxima pe grafic? | acolo sus 1,997..... dar nu stiu cum se demonstreaza fara grafice valoarea maxima pentru 8x^2/(x^4+4) eu ma gandeam la un patrat. care o fi? |
Acolo sus este un numar care sugereaza bine destul un DOI.
Deci trebuie sa demonstram INegalitatea:
si sa vedem când / ca are loc si egalitatea.
Daca nu stiti cum, atunci problema este mult peste nivel.
(Dar stiti, se inmulteste cu numitorul pozitiv, se duce totul pe o parte se grupeaza la un patrat... Problema este ca va grabiti sa raspundeti.)
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat]
Care este valoarea maxima pe grafic? | acolo sus 1,997..... dar nu stiu cum se demonstreaza fara grafice valoarea maxima pentru 8x^2/(x^4+4) eu ma gandeam la un patrat. care o fi? |
Acolo sus este un numar care sugereaza bine destul un DOI.
Deci trebuie sa demonstram INegalitatea:
si sa vedem când / ca are loc si egalitatea.
Daca nu stiti cum, atunci problema este mult peste nivel.
(Dar stiti, se inmulteste cu numitorul pozitiv, se duce totul pe o parte se grupeaza la un patrat... Problema este ca va grabiti sa raspundeti.) |
problema am luat-o din gazeta matematica si s-a dat la clasa a 8-a...banuiesc ca o fi o demonstratie
|
|
[Citat]
problema am luat-o din gazeta matematica si s-a dat la clasa a 8-a...banuiesc ca o fi o demonstratie |
Desigur ca "e" o demonstratie.
Anume una simpla.
Cum am spus: inmultimu cu numitorul >0, ducem totul pe partea cu x la puterea cea mai mare, factorizam, dam de un patrat, care este mai mare sau egal cu zero.
Gata.
Daca asta nu intelegeti, lasati-va timp, nu numai concursurile de atletism olimpice au nevoie de pregatire, si olimpiadele de matematica se castiga doar dupa efort. (Si nu olimpiada e in centru atentiei, ci invatatul, trebuie sa ne murdarim rau mainile cu calcule, nu tastaturile cu sms-uri schhematice.)
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat]
problema am luat-o din gazeta matematica si s-a dat la clasa a 8-a...banuiesc ca o fi o demonstratie |
Desigur ca "e" o demonstratie.
Anume una simpla.
Cum am spus: inmultimu cu numitorul >0, ducem totul pe partea cu x la puterea cea mai mare, factorizam, dam de un patrat, care este mai mare sau egal cu zero.
Gata.
Daca asta nu intelegeti, lasati-va timp, nu numai concursurile de atletism olimpice au nevoie de pregatire, si olimpiadele de matematica se castiga doar dupa efort. (Si nu olimpiada e in centru atentiei, ci invatatul, trebuie sa ne murdarim rau mainile cu calcule, nu tastaturile cu sms-uri schhematice.) |
va multumesc muuult!! totusi nu am inteles de ce expresia este mai mica sau egala cu 2.
|
aurel211
Grup: membru
21 Jan 2015, 07:36 |
Folosim inegalitatea mediilor pentru numitorul fractiei.
Restul... "beaucoup de bruit".
|
|
--- Doamne ajuta...
Petre
|