Autor |
Mesaj |
|
si numarul complex
.Sa se determine a , pentru care
Rezolvarea mea : Am amplificat cu conjugatul si am obtinut
, iar de aici nu stiu sa mai continui. Nu prea am inteles exercitiile acestea prin care trebuie sa demonstrez ca
, sper ca poate sa ma ajute cineva sa inteleg.
|
|
[Citat]
si numarul complex
, iar de aici nu stiu sa mai continui. Nu prea am inteles exercitiile acestea prin care trebuie sa demonstrez ca
, sper ca poate sa ma ajute cineva sa inteleg. |
E usor: ptr ca un numar complex sa fie real, trebuie ca "i"-ul sa "dispara", adica sa fie inmultit cu zero.(altfel spus, partea imaginara=0.)
E clar acum?
|
|
[Citat]
[Citat]
si numarul complex
, sper ca poate sa ma ajute cineva sa inteleg. |
E usor: ptr ca un numar complex sa fie real, trebuie ca "i"-ul sa "dispara", adica sa fie inmultit cu zero.(altfel spus, partea imaginara=0.)
E clar acum? |
Mersi frumos , deci inseamna ca a-ul la mine o sa fie egal cu 4 . Pt ca egalez ce este langa i cu 0 . Thx
|
|
[Citat]
si numarul complex
|
La a doua fractie, la numarator trebuie sa fie
. Se obtine
.
--- C.Telteu
|
|
Buna ziua
Nu prea am inteles exprimarea:cum sa dispara "i"?
Vreti sa spuneti poate ca trebuie sa dispara intreaga parte imaginara din expresie care este formata din "i" inmultit cu un coeficient.
Ce ne facem daca dispare "i" si ramane in expresie coeficientul cu care acest "i" se inmulteste?
Daca se inmulteste cu zero acel "i"- dispare intr-adevar ceva -dar nu "i" ci intreaga parte imaginara.
Corect este sa ramana doar ce este scris in paranteze.
E...va rog frumos atentie la exprimare ca se poate intelege altceva!
|