Autor |
Mesaj |
|
Eu am incercat sa vad in ce interval se afla
si am obtinut ca se afla in intervalul
, iar radical din 5 este 2,26 . Deci 2 se gaseste pe intervalul
.E corect ceea ce am facut?
|
|
Cum se calculeaza logaritmii de genul :
Pot sa-i aflu usor daca folosesc calculatorul , dar daca uit valoarea si imi pica la examen , cum aflu exact ce valori au?
|
|
Sa se arate ca
Eu am incercat sa rezolv acest exercitiu comparand mai intai cei doi radicali , i-am adus la acelasi numitor , si am vazut ca radicalul de ordin 3 este mai mare decat cel de ordin 2 . Acum nu stiu cum sa calculez
. L-am calculat cu un calculator de pe internet si imi da 2,23 , dar mai am o intrebare si anume , de unde stiu ca radical de ordin 3 din 3 este mai mic decat
?
|
|
Buna ziua
Eu as da urmatoarea rezolvare pentru primul exercitiu:
Deci este verificata incadrarea in interval.
|
|
[Citat] Buna ziua
Eu as da urmatoarea rezolvare pentru primul exercitiu:
Deci este verificata incadrarea in interval. |
Mersi frumos, am inteles!
Ma poti ajuta si cu celelalte nelamuriri?
|
|
[Citat] Pentru celalalt exercitiu o varianta de rezolvare ar fi urmatoarea:
sa demonstram ca(eroare: eq.0/52186)$\sqrt[3]{3}\in(\sqrt{2},log_2{5})
Pentru prima parte aducand la aceeasi indici rezulta ca : (eroare: eq.1/52186)$\sqrt[6]{3^2}>\sqrt[6]{2^3}$
|
Deasemenea te-as ruga sa ma ajuti sa aflu valorile logaritmilor irationali . De exemplu pe internet logaritmul in baza 2 din 5 imi arata valoare 2,23 , dar sunt interesat in a cunoaste acest algoritm prin care aflu valorile.Ma poti ajuta?
|
|
Pentru exemplul doi:
Sa se vada daca este valabila expresia:
Pentru prima parte aducand la aceeasi indici rezulta ca
Pentru partea cealalta prin ridicare la puterea a treia trebuie sa demonstram ca:
In legatura cu cealalta intrebare da te rog un exemplu de logaritm de numar irational care vrei sa il afli pentru a explica cum se face.
Sau poate am inteles eu gresit intrebarea?
|
|
Spre exemplu cum aflu valoarea lui
Daca o sa cauti pe internet calculatoare ce rezolva logaritmul in baza 2,3 etc imi da rezultatul exact.Cum fac?
|
|
Spre exemplu acest exercitiu:
Sa se arate ca
Cum ai rezolva acest exercitiu fara sa stii valoarea logaritmului?
|
|
Pewntru rezolvare urmareste te rog pasii rationamentului:
Sper ca s-a inteles.Mai sunt probleme?
|
|
[Citat] Pewntru rezolvare urmareste te rog pasii rationamentului:
Sper ca s-a inteles.Mai sunt probleme? |
Eu am facut altfel.Am logaritmat radicalul si am obtinut 1/2. Iar logaritmul din celalalt interval l-am cuprins intre
, de unde se observa ca este cuprins in intervalul (1,2) , iar radicalul este 0,5 deci e clar ca nu intersecteaza. Ce parere ai?
|