acuma am inteles cum s-a ajuns la formula sin(a)-cos(a)=sqrt(2)sin(a-pi/4) multumesc ca m-ati facut sa clarific si asta; asa imi este mult mai simplu sa retin aceste formule ptr ca stiu ca se deduc din altele, asa nu trebuie sa le memorez ci trebuie doar sa stiu cum se ajunge la acest rezultat - inca o enigma pe care mi-ati descifrat-o - multumesc!
formula pe care eu am dat-o am gasit-o intr-o carte de matematica "de buzunar" si intra-devar era scrisa gresit - pt ca acuma am acea carte in fata si obs ca intra-devar au scris-o gresit - cu siguranta multi care au acea carte au invatat-o asa cum e scrisa. adica gresit, fara sa le pese cum s-a ajuns la acea formula!
mi s-a parut mie ca ceva nu e in regula de vreme ce imi dadeau doua raspunsuri diferite!!!
Multumesc inca o data si mai am o intrebare referito la :
var. 85 (care e o varinata cam dificila zic eu - adica toata e cam dificila ) sub. II.1.c) M1-2 - inteleg de unde vine 3 si cei doi de 4 dar nu inteleg de ce trebuie inmultiti!
var 87 I. c) care este formula diagonalei intr-un cub? ca stiu ca asta se foloseste dar nu stiu care este aceasta formula
var 89 I. e) de ce e asa?
var 89 II.1.e) acolo chiar ca sunt totalmente in ceatza
Multumesc ca mi-ati raspuns din nou (chiar nu stiam de ce imi da doua rezultate diferite - dar acuma am inteles ca si in unele carti pot aparea formule gresite) si poate imi raspunde-ti si la aceste noi intrebari ale mele !!!
P.S.am plecat la culcarik k e cam tarziu...