Autor |
Mesaj |
|
Buna seara.Am si eu urmatorul exercitiu pe care trebuie sa-l rezolv dar din pacate nu prea am mai facut astfel de exercitiu la scoala si nu-mi dau seama cum se rezolva.
Fie sirurile
Multumesc anticipat!
--- Numai matematica permite spiritului uman sa atinga certitudinea.
|
|
Pentru LaTeX gasiti o multime de exemple la http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=24&ID=311
Scrierea in LaTeX este pretul care trebuie platit pentru ajutorul pe care-l cereti.
Eu personal nu raspund la cereri cu imagini atasate si rog pe ceilati administratori si moderatori sa procedeze asemanea. Peste cateva zile/saptamani acea imagine cu enuntul problemei poate dispare de pe serverul ei, iar acest fir de discutie nu va mai avea nici un sens.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Am reusit pana la urma , multumesc pentru link-ul cu toate codurile.
|
|
[Citat] Buna seara.Am si eu urmatorul exercitiu pe care trebuie sa-l rezolv dar din pacate nu prea am mai facut astfel de exercitiu la scoala si nu-mi dau seama cum se rezolva.
Fie sirurile
Multumesc anticipat! |
Adunand relatiile
obtinem
.
Vom mai avea nevoie de
si putem scrie pe
intr-o forma simpla. Limita va fi aproape imediata.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Puteti sa detaliati putin dupa ce adunati relatiile?Nu prea imi dau seama la x(n)..
|
|
Mi-am dat seama pana la urma , va multumesc foarte mult pentru timpul acordat pentru exercitiul meu!
|
|
[Citat] Puteti sa detaliati putin dupa ce adunati relatiile?Nu prea imi dau seama la x(n).. |
Termenii se reduc doi cate doi,
cu minus de pe prima linie cu
de pe a doua linie, samd. Scrieti toate relatiile pentru n=4 de exemplu si faceit adunarea.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|