Buna ziua!
Acel dolar este un fel de begin-equation, doar ca modul "formula" vine in linia in care se afla tocmai tiparitul, nu se trece la format display.
De asemenea, "matematica" (modul "formula") trebuie deschisa si inchisa in mod curat. Deci in loc de
[Citat] Buna ziua
multumesc foarte mult pentru SITE urile trimise.
Am incercat insa a compilez urmatoarele texte:
1) [eq uation]$\begin{equation}\label{eq:er1}
a=bq+r
where \eqref{eq:erl}is true if $a$ and $b$are integer with $b\neq C$
\end{equation}[/eq uation]
2) [eq uation]$\begin{aligned}
L=\displaystyle\lim_{n\to\infty}\left(1+\dfrac{(n+3)^2}{3n+2}\right)\end{aligned}$[/eq uation]
|
(mai sus am introdus un spatiu in equation, deci am tiparit eq uation...)
... in loc de cele de mai sus m-as astepta sa se compileze (cu ceva mai multe
spatii inserate de mine, NU CONTEAZA spatiile duble sau multiple, dar conteaza sa fie cel putin unul, de exemplu, din motive tipografice NU este bine sa inghesuim matematica in text ca in "and
$b$are integer", tot asa cum NU scriem in româna "Ion si Mariasunt intregi").
Pentru a chiar trece la linie noua, trebuie sa lasam in latex o linie goala intreaga, o simpla rupere de linie nu ajunge.
Eu as scrie deci (in fisierul meu):
[eq uation]
(1)
\begin{equation}
\label{eq:er1}
a = bq + r
\end{equation}
where
\eqref{eq:erl}
is true if $a$ and $b$ are integer with $b\neq C$.
\bigskip
(2)
$$
\begin{aligned}
L
&=
\lim_{n\to\infty}
\left( 1+\dfrac{(n+3)^2}{3n+2} \right)
\\
&=\dots
\end{aligned}
$$
[/equation]
care se compileaza (dupa inlaturarea gaurii din "eq uation" ) pe acest site astfel:
Din pacate acel (??) nu poate fi corect compilat pe acest site, deoarece se pare ca nu se ruleaza de doua ori latex peste cod. Abia dupa a doua rulare se stabilesc corect aceste referinte. De aceasta nu folosesc label-uri pe acest site si prefer mereu versiunea aligned in loc de align.