[Citat]
Asta era sensul unei postari de mai sus. |
Am gustat cu deosebita savoare postarea, multumesc, mi-a salvat ziua.
Din pacate trebuie mereu sa raspund prozaic si lamuritor in astfel de situatii, la inceput de drum este greu de inteles ca folosirea latex-ului pentru comunicare (in matematica sau poezie) si pentru a-si organiza pregatirea pentru bacalaureat este de multe ori salvatoare - in definitiv aici codul latex este plasat la vedere. Adunand toate lucrurile invatate intr-un propriu fisier bine tiparit si sistematizat, nu in sute de caiete, este dupa parerea mea cea mai buna pregatire de bacalaureat. Da, este munca, dar aceasta munca separa trecatorii prin liceu de elevi.
O nota totusi in plus, din punct de vedere pedagogic eu intampin pozitiv argoul folosit, "scoaterea t-ului de sub radical", este bine cand se doreste sau remarca progresul in calcul, cand cineva are curajul de a incerca ceva. Sunt multi din cei ce posteaza care nu insotesc postarea de nici un comentariu propriu, din frica de a se blama... (Aici nu se poate, orice intrebare este tratata fie cu umor, fie cu raspuns riguros, de la caz la caz, insa niciodata cu rautate.)
Intr-un fel, curajul in matematica este un atu mare.
Desigur, de la o vreme curajul trebuie sa fie dublat de rutina, tehnica si cunostinte, altfel nu face nici un ban.
Aici am vazut (doar) curajul.
Asa ca am scos t-ul, ca la cerere, doar sa arat ca se poate (si ca e usor).