Da, este vorba despre un curs, sunt anul 2 , Finante si Banci, dar materia este din anul 1.
In cursul respectiv sunt explicate niste chestii, dar eu unul nu le inteleg prea bine, si decat sa le invat papagal, mai bine intreb. Ma gandeam ca sunt definitii batute-n cuie, n-am stiut...
Imi cer scuze pentru cum am scris, m-am impotmolit in latex, sa zic asa.
Am pus si un link cu print-uri la curs, sunt incarcate pe google drive, daca nu ma insel, este posibila vizualizarea fara descarcare.
https://drive.google.com/folderview?id=0B22X15XlA8gLUUViYlAwdnNZbkE&usp=sharing
Camp clasic si camp axiomatic de probabilitate.
Fie ? diferit de 0 barat.
K mai mic sau egal decat P
, unde P
este multimea partilor lui ? ( adica multimea tuturor submultimilor lui ?, incluzand 0 barat si ? )
Se spune ca (?,K) formeaza un camp de evenimente daca sunt indeplinite 2 conditii:
-oricare A?? =>???
-oricare A,B?K =>A?B?K
In cazul in care ? este o multime finite, (?,K) se numeste camp finit de evenimente.
Definitie : Se numeste probabilitate in sens classic pe un camp finit de evenimente (?,K), o functie notata cu P, definite pentru orice eveniment A?K astfel :
P(A) = numar cazuri favorabile realizarii lui A / numar cazuri posibile.
Tripletul ?,K,P se numeste camp clasic de probabilitate.
Definitie : Fie (?,K) un camp de evenimente. Se numeste probabilitate in sens axiomatic sau pe scurt probabilitate, o functie P:K->R cu urmatoarele proprietati:
P(A)?0, oricare A?K
P
=1
P(A?B)=P(A)+P(B), oricare A<B?K cu A?B= 0 barat
Tripletul (?,K,P) se numeste camp axiomatic de probabilitate (camp de probabilitate)