Autor |
Mesaj |
|
|
|
Orice polinom de grad n > 0 cu coeficienti complecsi are exact n radacini complexe, numarate cu multiplicitate. Niciodata mai multe. Cred ca prietenul a vazut doar dublu la sfarsitul unei seri.
--- df (gauss)
|
|
Câte r?d?cini are polinomul
?
|
|
[Citat] Câte r?d?cini are polinomul
? |
CARE POLINOM?!!
--- C.Telteu
|
|
|
|
[Citat] Orice polinom de grad n > 0 cu coeficienti complecsi are exact n radacini complexe, numarate cu multiplicitate. Niciodata mai multe. Cred ca prietenul a vazut doar dublu la sfarsitul unei seri. |
Multumesc! Am reusit sa o conving ca sunt decat doar doua! Ma luase putin si pe mine valul, dar cand a scos radical din delta si a obtinut doua valori(nu le-a obtinut practic, ci doar teoretic, de-aia nu a vazut clar cum sta treaba) ea nu a tinut cont ca cele doua valori sunt opuse(si de aceea ii dadeau 4).
|
|
[Citat]
[Citat] Câte r?d?cini are polinomul
? |
CARE POLINOM?!! |
Mii de scuze!Rectific:
Câte r?d?cini are polinomul
?
|
|
Scuze cu miiile dar expresia este identica!!!!
|
|
Nu în?eleg ce spune?i!Despre ce cadrane ?i ale c?rui tip de cerc vorbi?i... ?i care sunt r?d?cinile polinomului
?Polinomul
are r?d?cini reale?
|
|
Depinde cine este sin x.
Daca sin x este functia trigonometrica sinus cunoscuta din trigonometrie atunci expresia respectiva este o ecuatie trigonometrica incompatibila pentru ca domeniul de variatie pentru functia trigonometrica sinus este [-1,1] numar real.
Ori solutia acestei ecuatii trigonometrice daca ar fi sa o calculam rezulta ca un numar complex deoarece delta <0.
Daca insa in expresia respectiva sin x este o variabila oarecare si nu functia sinus din trigonometrie (pentru care am vorbit de altfel de acel cerc trigonometric)atunci intr-adevar expresia data este un polinom in sin x.
Cum de exemplu am scrie in loc de sin x altceva ca de ex.
in care variabila gandac poate avea dupa rezolvare doar doua valori complexe.
|
aurel211
Grup: membru
06 May 2014, 09:33 |
|