Autor |
Mesaj |
|
[Citat] Tu zici ca sunt solutii! Care sunt acelea? (Da-mi macar un numar!) |
Dac? se va rezolva ecua?ia
unde
?i
,atunci se va vedea c? exist? o infinitate de numere care verific? inecua?ia propus?.Cred c? este foarte u?or de rezolvat ecua?ia
.....
|
|
[Citat] Poti sa te inspiri si din grafic: http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E4%2B%28x%5E2%2B4%29*log%283%29%2Flog%282%29%2B5 ) ! |
Nu pot accesa link-ul.....
|
|
1. Nu putem avea solutie la ecuatia ta pentru a<=0! (pentru ca inecuatia data nu are solutie!)
2. Intra pe wolframalpha.com si scrie: x^4+(x^2+4)*log(3)/log(2)+5 . Iti va aparea acolo graficul (ca sa te asiguri ca ce ti-am zis este adevarat)!
|
|
[Citat] 1. Nu putem avea solutie la ecuatia ta pentru a<=0! (pentru ca inecuatia data nu are solutie!)
2. Intra pe wolframalpha.com si scrie: x^4+(x^2+4)*log(3)/log(2)+5 . Iti va aparea acolo graficul (ca sa te asiguri ca ce ti-am zis este adevarat)! |
1. Ba da!Inecua?ia propus? are solu?ii.
2. Acel grafic este valabil doar pentru
.
Pentru
rezult?
.
Observa?ii:
1. Problema nu face referire la mul?imea în care trebuie g?site solu?iile inecua?iei....Cred c? acum este foarte clar c? ra?ionamentul meu este corect ?i anume c? inecua?ia are o infinitate de solu?ii...
2. Ce spune "WolframAlpha" pentru ecua?ia
unde
?i
?
|
|
|
|
Ca s? putem face compara?ia,evident în mul?imea
, obligatoriu trebuie ca
?i tocmai de aceea am transformat inecua?ia propus? într-o ecua?ie echivalent? cu parametrul
?i
.Programul "WolframAlpha" confirm? c? eu am dreptate.Dac? se poate a? dori s? continu?m discu?ia prin mesageria privat?.Mul?umesc!
|