Pai problema asta am primit-o de la profesoara mea ca sunt la pregatire pt nationala desi nu m-am calificat nici macar la jud(sicer sa fiu ma forteaza parintii sa merg in continuare la pregatire
); dar sunt un pasionat, sa stiti). Daca
, atunci x_n+1 este 2^x_n - 1 pt orice n natural de la 2 incolo. Numarul asta e intotdeauna mai mare sau egal cu x_n pt orice x_n natural, deci sirul e cresc. Daca x_2=1 sau x_2=0 de la rangul doi incolo sirul e constant deci putem spune ca e cresc&descresc. Este marginit. Daca x_2 e cel putin 2 sirul e strict crescator si astfel nemarginit fiindca e format doar din termeni naturali.
Sincer sa fiu domnule Gauss, mie nu mi-a iesit cazul x_1 mai mare ca x_2 ca apar si termeni negativi, irationali s.a. Mentionez ca am analizat ce se intampla cand x1=x2=0/1, apoi am facut a=1 si apoi fiindca nu are leg cu ordonarea primilor doi am pp pe mai departe ca a e cel putin 2. Asa cand x1 mai mic ca x2 si cand x1=x2=nr nat cel putin 2 lucrurile stau bine, ca e strict crescator de la rang 1 sau 2 si iara nemarginit. Multumesc si va astept indicatiile!