Autor |
Mesaj |
|
G(0,1) SI XoY=xy\(2xy-x-y+1) oricare ar fi x,y apartine lui G. (G,o)-grup.
trebuie sa arat ca f 0,infinit)->(0,1),f(x)=x\(x+1) este un izomorfism de la grupul (R+,.) la grupul (G,o) si sa calculez 1\2 o 2\3 o...o 2013\2014
multumesc
|
|
?i care-i problema?
|
|
nu stiu de unde sa o iau
si cum sa ajung la rasp...nu inteleg nimic din grupurile astea
|
|
V?d c? folosi?i ?i majuscule(X,Y), ?i minuscule (x,z). În ce scop?
Ce înseamn? "rasp"?
Ce înseamn? izomorfism de grupuri?
|
|
Din greseala am folosit x.y cu majuscule...rasp=raspuns....izomorfism=exista o legatura intre 2 grupuri
|
|
[Citat] rasp=raspuns....izomorfism=exista o legatura intre 2 grupuri |
Dac? v? e lene s? scrie?i cuvintele complet, nu a?tepta?i nici solu?ii complete.
Dar, în alt? ordine de idei, vreau s? v?d dac? ?ti?i defini?ia izomorfismului ?i ce anume a?i încercat în acest caz pentru a dovedi c? grupurile sunt izomorfe.
Altfel, eu a? putea s? scriu solu?ia ?i dv. s? o reproduce?i în caiet, dar la ce v-ar ajuta?
|
|
Stiu aveti drepatate dar de cand mi sa predat grupurile ma lupt cu ele si numai nu reusesc sa le rezolv...nu din lene nu scriu cuvintele complete ci doar din obisnuita...imi cer scruze
|
|
[Citat] Stiu aveti drepatate dar de cand mi sa predat grupurile ma lupt cu ele si numai nu reusesc sa le rezolv...nu din lene nu scriu cuvintele complete ci doar din obisnuita...imi cer scruze |
Eu m? opresc, din p?cate, aici. Faulta?i mult prea grav limba român?.
|
|
[Citat] G(0,1) SI XoY=xy\(2xy-x-y+1) oricare ar fi x,y apartine lui G. (G,o)-grup.
trebuie sa arat ca
f : (0,infinit) -> (0,1),
f(x)=x\(x+1)
este un izomorfism de la grupul (R+,.) la grupul (G,o) si sa calculez 1\2 o 2\3 o...o 2013\2014
|
Rescrieti enuntul in limba romana si vi se va raspunde.
Tot asa. Nu din lene, din obisnuinta.
Puteti folosi latex, pentru a ne veni in intampinare.
Nu taiati din propozitii si din semne.
Ceva de forma
"Fie G = (0,1) , multime doata cu operatia o data pentru orice x, y de x o y = ..."
nu se poate "prescurta" ca mai sus. In matematica.
Acel 1/2 se scrie asa, nu 1\2 .
Si este bine sa ne spuneti daca stim (din problem, de la puncte precedente) ca (G,o) este grup (de la un alt punct), daca da, care este elementul neutru de exemplu. Altfel, fara a sti de asociativitate nu putem sa scriem expresia ce ni se cere fara paranteze.
Nota: Si noi avem dureri de cap.
--- df (gauss)
|