Autor |
Mesaj |
|
|
|
E bine.
Notatia cu f(x-0) trebuie rescrisa in conditii de olimpiala folosind limita laterala, altfel se pierd puncte.
La fel cu f(x+0).
Existenta limitelor laterale trebuie motivata. (Altfel se pierd puncte, cam 20%.)
In principiu avem de-a face cu un sup / cu un inf pentru o multime marginita (de valori ale functiei pe un interval in jurul lui x, de exemplu pe [x/2, 2x] ).
Din egalitatea limitelor laterale intr-un punct cu valoarea in acel punct (pentru orice astfel de punct) rezulta continuitatea, este esential sa se *mentioneze* si acest lucru. (Altfel se pierd puncte, 20% pana la 40%.)
--- df (gauss)
|
|
Multumesc! Nu stiam ca existenta limitelor laterale (finite) trebuie justificata! Credeam ca e un lucru cunoscut! Dar, daca ziceti dvs. va cred (nu am mai fost pus in situatia de a folosi acest rezultat in concurs)! Multumesc si pentru celelalte indicatii!
|
|
[Citat]
Notatia cu f(x-0) trebuie rescrisa in conditii de olimpiala folosind limita laterala, altfel se pierd puncte.
La fel cu f(x+0).
|
De ce?
|
|
[Citat] Multumesc! Nu stiam ca existenta limitelor laterale (finite) trebuie justificata! Credeam ca e un lucru cunoscut! |
E suficient s? invoca?i monotonia.
|
|
[Citat]
[Citat]
La fel cu f(x+0).
|
De ce? |
Eu am avut dupa o olimpiada probleme... Argumentul a fost: "x-0 = x, deci f(x-0) = f(x)". Cred ca persoana respectiva ar fi acceptat un "x indice minus"...
(In orice caz a aparut un "0 indice minus" in discutie.)
--- df (gauss)
|
|
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat]
La fel cu f(x+0).
|
De ce? |
Eu am avut dupa o olimpiada probleme... Argumentul a fost: "x-0 = x, deci f(x-0) = f(x)". Cred ca persoana respectiva ar fi acceptat un "x indice minus"...
(In orice caz a aparut un "0 indice minus" in discutie.) |
Regret, dar a?i nimerit peste un idiot. Se mai întâmpl?.
|