Autor |
Mesaj |
|
As dori, va rog din suflet, sa ma ajutati cu o problema din capitolul "Relatiile lui Viete". Nu o vreau oferita 'ca pe tava'. Mi-as dori chiar sa inteleg cum sta treaba cu aceste exercitii.
Cerinta suna in felul urmator:
Fie ecuatia: (m + 3)x² - 2(m - 1)x + m - 2 = 0
a) Sa se determine m apartine |R pentru care ecuatia are solutii reale.
b) Sa se determine m apartine |R pentru care solutiile reale ale ecuatiei verifica relatia
2(x1 + x2) - 5x1x2 = -2m + 5
2
--- W. Mantea
|
|
Care e condi?ia ca o ecua?ie de gradul 2 cu coeficien?i reali s? aib? solu?ii reale?
Cum se scriu, în cazul acesta concret, rela?iile lui Viete?
|
|
[Citat] Care e condi?ia ca o ecua?ie de gradul 2 cu coeficien?i reali s? aib? solu?ii reale?
Cum se scriu, în cazul acesta concret, rela?iile lui Viete? |
V-ar deranja daca am vorbi prin mesaje private?
--- W. Mantea
|
|
În privat vorbesc cu prietenii, nu cu persoane necunoscute.
Nu ?sta e sensul acestui site. Dac? dori?i s? înv??a?i ceva, trebuie s? da?i ?i altora posibilitatea s? înve?e.
|
|
[Citat] În privat vorbesc cu prietenii, nu cu persoane necunoscute.
Nu ?sta e sensul acestui site. Dac? dori?i s? înv??a?i ceva, trebuie s? da?i ?i altora posibilitatea s? înve?e. |
Nu ma intelegeti gresit. Eu voiam sa va explic situatia in care sunt aflata in sensul ca domnul profesor de matematica ne-a pomenit doar de aceste relatii spunand ca "Se rezolva cu relatiile lui Viete, niste simplitati pentru care nu se merita sa pierdem timpul". Spre rusinea mea nu stiu sa va ofer un raspuns la intrebarile adresate.
--- W. Mantea
|
|
Sunt nevoit s? v? trimit din nou la manual.
Consulta?i pag. 166 pentru a afla r?spunsurile la întreb?ri.
|
|
[Citat] Sunt nevoit s? v? trimit din nou la manual.
Consulta?i pag. 166 pentru a afla r?spunsurile la întreb?ri. |
Cred ca am inteles.
Ca solutia sa aiba solutii reale nu trebuie ca ? sa fie mai mica sau mai mare decat 0¿
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
Cred ca am inteles.
Ca solutia sa aiba solutii reale nu trebuie ca ? sa fie mai mica sau mai mare decat 0? |
Intrebarea si implicit nedumerirea mea este daca trebuie sa rezolv ca la ecuatia de gradul 2, rezultand:
a= m+3
b= -2(m-1)
c= m-2
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
[Citat]
Cred ca am inteles.
Ca solutia sa aiba solutii reale nu trebuie ca ? sa fie mai mica sau mai mare decat 0? |
Intrebarea si implicit nedumerirea mea este daca trebuie sa rezolv ca la ecuatia de gradul 2, rezultand:
a= m+3
b= -2(m-1)
c= m-2
|
Am incercat sa rezolv...
? = 4( 7 - 3m)
De aici nu stiu cum sa rezolv. Ajutati-ma va rog!
--- W. Mantea
|
|
a)Penru ca o ecuatie sa aiba radacini reale va trebui ca discriminantul ecuatiei sa fie mai mare sau egal cu zero.
Aceasta inseamna ca:
De aici rezulta ca
b)Scriem ca a=m+3 b=-2(m-1) c=m-2.
Din relatia din enunt rezulta ca:
2S - 5P= -2m+5 iar
Rezulta o ecuatie in m care trebuie rezolvata.
|
|
[Citat] a)Penru ca o ecuatie sa aiba radacini reale va trebui ca discriminantul ecuatiei sa fie mai mare sau egal cu zero.
Aceasta inseamna ca:
De aici rezulta ca
b)Scriem ca a=m+3 b=-2(m-1) c=m-2.
Din relatia din enunt rezulta ca:
2S - 5P= -2m+5 iar
Rezulta o ecuatie in m care trebuie rezolvata. |
Va multumesc! Am inteles cum se rezolva aceste exercitii, in sfarsit. Va multumesc!
--- W. Mantea
|