Autor |
Mesaj |
|
-> Se considera functia fa:R->R, fa(x)=(a-3)x+3a-7.
a) Sa se determine a apartinand lui R pentru care fa(x)<0, oricare ar fi x apartinand intervalului (1, +?).
b) Sa se traseze graficul functiei f-1.
Scuzati-ma, dar as avea nevoie de ajutor pentru acest exercitiu.
--- W. Mantea
|
|
Cine este f-1?
|
|
fa reprezinta f indice a, iar f-1 este f indice -1.
Scuze, sunt noua pe acest forum. )
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
Scuze, sunt noua pe acest forum. ) |
ok, deci cine e, concret, func?ia f-1?
|
|
[Citat]
[Citat]
Scuze, sunt noua pe acest forum. ) |
ok, deci cine e, concret, func?ia f-1? |
Nu stiu. Probabil ca a ar trebui sa fie inlocuit cu -1, dupa aflarea acestuia.
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
Nu stiu. Probabil ca a ar trebui sa fie inlocuit cu -1, dupa aflarea acestuia. |
Care "acestuia"? La ce v? referi?i?
|
|
[Citat]
[Citat]
Nu stiu. Probabil ca a ar trebui sa fie inlocuit cu -1, dupa aflarea acestuia. |
Care "acestuia"? La ce v? referi?i? |
Dupa aflarea lui a. Ma refer la faptul ca dupa ce il aflam pe a, in loc de necunoscuta, la punctul urmator trebuie inlocuita cu -1.
De exemplu, daca a=3(o valoare aleatorie, nu stiu sa rezolv exercitiul), la punctul b) trebuie sa il inlocuim pe a=3 cu -1.
--- W. Mantea
|
|
OK, mul?umesc, m-am l?murit. Succes!
|
|
[Citat] OK, mul?umesc, m-am l?murit. Succes! |
Imi oferiti, daca se poate, o mana de ajutor la acest exercitiu? Acel ?Succes!" m-a cam demoralizat...
--- W. Mantea
|
|
[Citat] Acel ?Succes!" m-a cam demoralizat... |
Pe bun? dreptate. Dac? a?i fi r?spuns, a?a cum a?teptam, c? f-1(x)=-4x-10, îmi d?deam seama c? dv. chiar în?elege?i ceva din ceea ce posta?i. A?a îns?...succes!
|
|
[Citat]
[Citat] Acel ?Succes!" m-a cam demoralizat... |
Pe bun? dreptate. Dac? a?i fi r?spuns, a?a cum a?teptam, c? f-1(x)=-4x-10, îmi d?deam seama c? dv. chiar în?elege?i ceva din ceea ce posta?i. A?a îns?...succes! |
Cred ca scopul acestui site si nu numai este sa invatam unii de la altii. Acum daca nu stiu sau poate daca nu m-am gandit la aceasta alternativa nu inseamma ca nu mai merit ajutor. Acest exercitiu este extras dintr-un manual, iar dumneavoastra, fiind probabil profesor, sigur l-ati rezolvat de mai multe ori.
Va multumesc totusi ca v-ati risipit cateva minute din viata raspunzandu-mi la anumite intrebari! Sa aveti o seara buna!
--- W. Mantea
|