Autor |
Mesaj |
|
Ma ajutati, va rog, cu urmatorul exercitiu? Cerinta este urmatoarea:
-> Fie functia afina f:R->R, f(x)=(2m²-m)-x-1+4m², unde m apartine multimii numerelor reale. Sa se determine m stiind ca graficul functiei:
a) intersecteaza axa Ox intr-un singur punct;
b) nu intersecteaza axa Ox;
c) intersecteaza axa Oy in punctul cu ordonata 8m+11.
V-as ramane recunoscatoare!
--- W. Mantea
|
|
[Citat] Ma ajutati, va rog, cu urmatorul exercitiu? Cerinta este urmatoarea:
-> Fie functia afina f:R->R, f(x)=(2m²-m)-x-1+4m², unde m apartine multimii numerelor reale. Sa se determine m stiind ca graficul functiei:
V-as ramane recunoscatoare! |
Modul în care este scris? expresia func?iei este ciudat. Poate vre?i s? verifica?i corectitudinea. De asemenea, de curiozitate, care e sursa problemei?
|
|
[Citat]
-> Fie functia afina f:R->R,
f(x) = (2m²-m) - x - 1 + 4m²,
unde m apartine multimii numerelor reale.
Sa se determine m stiind ca graficul functiei:
(a) intersecteaza axa Ox intr-un singur punct;
(b) nu intersecteaza axa Ox;
(c) intersecteaza axa Oy in punctul cu ordonata 8m + 11. |
(a) si (b): Daca enuntul este corect (transcris), avem de-a face cu o functie f de gradul I, panta ei este -1, coeficientul lui x, deci taie axa Ox intr-un singur punct.
Inainte de a trece la (c), este enuntul corect (transcris)?
(M-as mira, deoarece de obicei cel ce propune problema stie sa adune 2m² cu 4m² si chiar aduna, altfel devine ridicol pentru cei ce scriu carti in paralel.)
Apoi, daca punem conditia de la (c) ca punctul
( 0, 8m + 11 )
sa fie pe grafic, adica
f(0) = 8m + 11
ce ecuatie in m obtinem si care sunt solutiile acestei ecuatii?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
-> Fie functia afina f:R->R, f(x)=(2m²-m)-x-1+4m², unde m apartine multimii numerelor reale. Sa se determine m stiind ca grafifunctiei:
Modul în care este scris? expresia func?iei este ciudat. Poate vre?i s? verifica?i corectitudinea. De asemenea, de curiozitate, care e sursa problemei? |
Am verificat inainte de a posta aceasta problema. Initial am incercat cu creionul pe hartie de mai multe ori, insa ma impotmoleam inca de la inceput. Apoi am decis sa scriu pe acest forum, dupa redactare, verificand, bineinteles. As fi pierdut atat din timpul meu cat si din timpul dumneavoastra...
In ceea ce priveste sursa problemei, aceasta este extrasa din manualul de clasa a IX-a al editurii Carminis la care au scris Mariu Burtea si Georgeta Burtea.
--- W. Mantea
|
|
[Citat] f(x)=(2m²-m)-x-1+4m² |
Semnul marcat cu rosu este un MINUS?
Greu de crezut...
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat]
-> Fie functia afina f:R->R, f(x)=(2m²-m)-x-1+4m², unde m apartine multimii numerelor reale. Sa se determine m stiind ca grafifunctiei:
Modul în care este scris? expresia func?iei este ciudat. Poate vre?i s? verifica?i corectitudinea. De asemenea, de curiozitate, care e sursa problemei? |
Am verificat inainte de a posta aceasta problema. Initial am incercat cu creionul pe hartie de mai multe ori, insa ma impotmoleam inca de la inceput. Apoi am decis sa scriu pe acest forum, dupa redactare, verificand, bineinteles. As fi pierdut atat din timpul meu cat si din timpul dumneavoastra...
In ceea ce priveste sursa problemei, aceasta este extrasa din manualul de clasa a IX-a al editurii Carminis la care au scris Mariu Burtea si Georgeta Burtea. |
Enuntul problemei este, asa cum am raspuns mai dereme domnului Enescu, este corect transcris. In ceea ce ma priveste, nu stiu daca este corect redactat de cei de la editura. As dori sa precizez ca aceasta este parerea unui elev umanist, neavizat.
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
Enuntul problemei este, asa cum am raspuns mai dereme domnului Enescu, este corect transcris. In ceea ce ma priveste, nu stiu daca este corect redactat de cei de la editura. As dori sa precizez ca aceasta este parerea unui elev umanist, neavizat. |
Aiurea!
|
|
[Citat]
[Citat]
Enuntul problemei este, asa cum am raspuns mai dereme domnului Enescu, este corect transcris. In ceea ce ma priveste, nu stiu daca este corect redactat de cei de la editura. As dori sa precizez ca aceasta este parerea unui elev umanist, neavizat. |
Aiurea!
|
Intr-adevar acesta este enuntul problemei. Imi spuneti, va rog, ce este gresit in transcrierea pe care am facut-o?
--- W. Mantea
|
|
[Citat]
Intr-adevar acesta este enuntul problemei. Imi spuneti, va rog, ce este gresit in transcrierea pe care am facut-o? |
Pe bune?
|
|
[Citat]
Greu de crezut... |
Acel MINUS pur si simplu nu exista de exemplu...
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat]
Greu de crezut... |
Acel MINUS pur si simplu nu exista de exemplu... |
Aveti dreptate. Imi pare rau!
--- W. Mantea
|