Autor |
Mesaj |
|
ma poate ajuta cineva la subiectul I punctul c?stiu formula si in locul lui x0 si y0 pun coordonatele lui p dar in locul lui a patrat si b patrat ce tre sa pun?
--- ioana
|
|
nu stiu nici la II,2 punctele b,c,d... ![](images/sad.gif)
--- ioana
|
|
[Citat] ma poate ajuta cineva la subiectul I punctul c?stiu formula si in locul lui x0 si y0 pun coordonatele lui p dar in locul lui a patrat si b patrat ce tre sa pun? |
Cine sunt a si b?
Ecuatia tangentei prin
la hiperbola
(obtinuta folosind formula prin dedublare) este
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] nu stiu nici la II,2 punctele b,c,d...![](images/sad.gif) |
Nu va place rezolvarea postata deja de mult timp pentru aceasta varianta?
Aveti acolo raspunsuri detaliate la toate aceste intrebari.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
scuze..nu observasem k era rezolvata varianta.la exercitiul cu tangenta hiperbolei aveam o alta formula: x*x_0 supra a patrat minus y*y_0 supra b patrat,totul minus 1,egal 0...dar e mai simpla cea data de dumneavoastra.multumesc
--- ioana
|
|
[Citat] scuze..nu observasem k era rezolvata varianta.la exercitiul cu tangenta hiperbolei aveam o alta formula: x*x_0 supra a patrat minus y*y_0 supra b patrat,totul minus 1,egal 0...dar e mai simpla cea data de dumneavoastra.multumesc |
Formula la care te referi si formula folosita de noi sunt una si acelasi lucru. Diferenta este ca tu te referi la ecuatia standard a hiperbolei respective.
Daca nu uitam cu atentie, chiar si aceasta problema contine ecuatia standard. Luand
ecuatia
este exact...
---
Euclid
|
|
[Citat]
Nu va place rezolvarea postata deja de mult timp pentru aceasta varianta?
Aveti acolo raspunsuri detaliate la toate aceste intrebari. |
Varianta e postata, insa nu am verificat-o inca (vizavi de subiectele finale).
---
Euclid
|