Autor |
Mesaj |
|
Salut.
1)Am dat peste acest exercitiu:
trebuie sa ii studiez convergenta.
Am incercat sa fac prin metoda comparatiei...insa fara rezultat.
2)Aici sunt cateva ex pe care le-am facut si as vrea sa ma verific. Nu am raspunsuri asa ca va rog pe dvs sa va uitati peste ele si sa imi spuneti daca natura lor este cea determinata de mine. Multumesc.
a)
b)
c)
|
|
http://goo.gl/zeeQTz
Folosi?i cu încredere acest site.
|
|
--- df (gauss)
|
|
--- df (gauss)
|
|
|
|
pai la
daca facem limita din x tinde la infinit din
limita va fi 1, iar alfa tot 1 , deci divergenta, dar merge si pentru
acelasi algoritm
Iar la prima integrala ce concluzie trag , ea fiind 1/ln2 ?
|
|
[Citat]
...
acelasi algoritm
|
Daca tot se stie de acest "alfa", atunci e bine ca in postarea initiala sa stim si noi de el, de metodele din curs si de ce probleme sunt pe drum.
Daca mergea cu "alfa" si initial, atunci de ce verdictul este pe dos?
(In principiu, cu cat se economiseste mai mult din propozitii care conteaza de fapt in postarea initiala, cu atat frustrarea si nervii de ambele parti sunt supusi la un mic test.) [Citat]
Iar la prima integrala ce concluzie trag , ea fiind 1/ln2 ? |
Daca putem calcula o integrala si dam de un numar, desigur ca avem convergenta.
Si acum la celelalte integrale, (b) si (c), la care capat de interval de integrare avem probleme si ce ne spune "testul cu alfa" pe care eu de fapt nu il cunosc, ci doar il banuiesc... ?
--- df (gauss)
|
|
[Citat]
[Citat]
...
acelasi algoritm
|
Daca tot se stie de acest "alfa", atunci e bine ca in postarea initiala sa stim si noi de el, de metodele din curs si de ce probleme sunt pe drum.
Daca mergea cu "alfa" si initial, atunci de ce verdictul este pe dos?
(In principiu, cu cat se economiseste mai mult din propozitii care conteaza de fapt in postarea initiala, cu atat frustrarea si nervii de ambele parti sunt supusi la un mic test.)
[Citat]
Iar la prima integrala ce concluzie trag , ea fiind 1/ln2 ? |
Daca putem calcula o integrala si dam de un numar, desigur ca avem convergenta.
Si acum la celelalte integrale, (b) si (c), la care capat de interval de integrare avem probleme si ce ne spune "testul cu alfa" pe care eu de fapt nu il cunosc, ci doar il banuiesc... ? |
da , scz ca nu am mentionat cum a fost calculat, dar am vrut sa vad daca si dvs va da la fel prin metoda proprie.
Despre prima integrala : metoda cu alfa am aplicat'o dupa ce am postat pe acest forum si am vazut ca facusem gresit .
cat despre celelalte , dupa cum vedeti aceasta metoda se aplica doar cand capatul superior tinde la infinit . Mi'am dat seama ca le'am gresit pe ultimele 2 deoarece avem capete finite
|