Autor |
Mesaj |
|
Se consider? triunghiul
ascu?itunghic ?i
în?l?imi,
S? se arate c? ortocentrul tringhiului
este centrul cercului înscris în triunghiul
.
--- Hello
|
|
S-a discutat recent pe forum.
|
|
http://www.math.wisc.edu/~robbin/461dir/ortho-in.pdf
V? mul?umesc! O sear? frumoas?!
--- Hello
|
|
A?i reu?it cumva s? rezolva?i problema cu ajutorul vectorilor? O sear? frumoas?!
--- Hello
|
|
[Citat] A?i reu?it cumva s? rezolva?i problema cu ajutorul vectorilor? O sear? frumoas?! |
De ce ar trebui s? reu?im a?a ceva?
|
|
Problema cu pricina se afl? în manualul de clasa a IX a, (T.C.+C.D.) al domnului Burtea, (A 1 de la pag. 230) la aplica?ii ale vectorului de pozi?ie al centrului cercului înscris într-un triunghi. Deci se poate ! Dar cum?
--- Hello
|
|
[Citat] Deci se poate ! Dar cum? |
Vede?i c? la sfâr?itul c?r?ii se afl? solu?iile la problemele propuse. Ia c?uta?i acolo. Spune?i-ne ?i nou? ce a?i g?sit.
|
|
Lipse?te cu des?vâr?ire orice indica?ie, în manual!
Problema e reluat? în Culegerea de clasa a IX a a domnului Burtea (Problema 26 pag. 197), dar f?r? indica?ii referitoare la no?iuni de geometrie vectorial?!
--- Hello
|
|
[Citat] Lipse?te cu des?vâr?ire orice indica?ie, în manual!
|
Exact.
|
|
Dac? reu?i?i s? o rezolva?i cu vectori, v? rog frumos s? posta?i pa?ii din solu?ie! Noapte lini?tit?!
--- Hello
|
|
[Citat] Dac? reu?i?i s? o rezolva?i cu vectori, v? rog frumos s? posta?i pa?ii din solu?ie! Noapte lini?tit?! |
Dac? dori?i solu?ia cu vectori, întreba?i-i pe autorii manualului. Eu n-am de gând s? m? gândesc la prostii. Noapte lini?tit? ?i dv.!
|