Autor |
Mesaj |
|
Va rog mult sa ma ajutati cu sugestii pentru rezolvarea ecuatiei: 2^x+2^(x^2)=2^(9/8)
|
|
[Citat] Va rog mult sa ma ajutati cu sugestii pentru rezolvarea ecuatiei: 2^x+2^(x^2)=2^(9/8) |
Care e sursa problemei?
|
|
A fost o provocare lansata de o colega. Am stabilit (cu ajutorul analizei matematice si a calculatorului) ca ecuatia are 2 radacini reale, din inegalitatea mediilor am restrans intervalul solutiilor dar cu siguranta tot dintr-o inegalitate trebuie sa iasa solutia.
|
|
[Citat] A fost o provocare lansata de o colega. Am stabilit (cu ajutorul analizei matematice si a calculatorului) ca ecuatia are 2 radacini reale, din inegalitatea mediilor am restrans intervalul solutiilor dar cu siguranta tot dintr-o inegalitate trebuie sa iasa solutia. |
Da, succes! http://goo.gl/NgPA2L
|
|
Problema este propusa in Culegerea de probleme pentru clasa a X-a - Ed. Carminis, autori M, G & C Burtea, pag. 88 (Teste de evaluare)
|
|
Intrebarea este daca solutia poate fi determinata cu metode elementare. Fiind un exercitiu propus pentru clasa a 10-a, raspunsul ar trebui sa fie unul afirmativ.
|