Autor |
Mesaj |
|
va rog sa bagati raspuns la varianta 41 la partea a III-a la problema 15 d) ca nu reusesc sal fac
--- maxim ionut
|
|
Fie M mijlocul laturii BC.P apartine VO.Notam PO=x de unde rezulta VP=2radical din 3-x.Ducem PT perpendicular pe VM(distanta de la P la planul VBC este PT).Deoarece P este egal departat de toate fetele piramidei rezulta PO=PT=x.Apoi triunghiurile VTP si VOM sunt asemenea,de unde PT/OM=VP/VM.Prin inlocuirea tuturor lungimilor de segmente se obtine x=3-radical din3
|
|
mie nu imi iese si am facut cu asemanarea am ajuns la raportul ala. puteti sa scrieti si datele din raport sa vad ce am gresit va rog...
--- live u`re life
|
|
[Citat] mie nu imi iese si am facut cu asemanarea am ajuns la raportul ala. puteti sa scrieti si datele din raport sa vad ce am gresit va rog...
|
Aici, unde ati deschis voi acest subiect, uitati-va mai in jos pe aceeasi pagina, veti gasi * varianta 41 * cu indicatii pentru rezolvarea subpunctului d.
Natasa
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|