Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » Metoda programarii liniare
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
cristy1616
Grup: membru
12 Nov 2013, 22:40

[Trimite mesaj privat]

Metoda programarii liniare    [Editează]  [Citează] 

Pentru constructia a 2 tipuri de locuinte s-au repartizat urmat materiale:1.000.000 caramizi,4.100 saci cu ciment si 300 tone placi.Pentru o locuinta de primul tip sunt necesare 30.000 caramizi,100 saci ciment si 10 tone placi,iar pentru o locuinta de-al 2-lea tip :40.000 caramizi,200 saci cu ciment si 10 tone placi.
Sa se determine nr de locuinte ce urmeaza a se construi din fiecare tip pentru a se realiza un nr cat mai mare de locuinte.
Daca stiti problema va rog sa imi si explicati pasii...pe mine ma intereseaza sa o inteleg,nu doar sa o am in caiet.Ms frumos!

---
NSC
enescu
Grup: moderator
11 Nov 2013, 16:17

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Pentru constructia a 2 tipuri de locuinte s-au repartizat urmat materiale:1.000.000 caramizi,4.100 saci cu ciment si 300 tone placi.Pentru o locuinta de primul tip sunt necesare 30.000 caramizi,100 saci ciment si 10 tone placi,iar pentru o locuinta de-al 2-lea tip :40.000 caramizi,200 saci cu ciment si 10 tone placi.
Sa se determine nr de locuinte ce urmeaza a se construi din fiecare tip pentru a se realiza un nr cat mai mare de locuinte.
Daca stiti problema va rog sa imi si explicati pasii...pe mine ma intereseaza sa o inteleg,nu doar sa o am in caiet.Ms frumos!

Mai verifica?i o dat? datele numerice. A?a cum e prezentat?, solu?ia nu e unic?.

cristy1616
11 Nov 2013, 18:29

[Trimite mesaj privat]

Asa am scris in caiet.Ideea era sa stiu cum sa ajung la solutie,nu numarul de la final.Pasii mai exact

---
NSC
gauss
Grup: Administrator
11 Nov 2013, 21:23

[Trimite mesaj privat]

Rog a se pune cate un loc liber dupa virgula si dupa punctul de sfarsit de propozitie, se citeste mai usor. Mai umblu si la paginare, ca sa vad problema mai bine...
[Citat]

Pentru constructia a 2 tipuri de locuinte s-au repartizat urmatoarele materiale:
1.000.000 caramizi,
4.100 saci cu ciment si
300 tone placi.

Pentru o locuinta de primul tip sunt necesare
30.000 caramizi,
100 saci ciment si
10 tone placi,

iar pentru o locuinta de-al 2-lea tip :
40.000 caramizi,
200 saci cu ciment si
10 tone placi.

Sa se determine numarul de locuinte ce urmeaza a se construi din fiecare tip pentru a se realiza un numar cat mai mare de locuinte.

Sa zicem ca vrem sa construim
x locuintze de primul tip si
y locuintze de al doilea tip.

Ce inegalitati trebuie satisfacute pentru a nu consuma prea mult material
si ce cantitate trebuie sa maximizam?
(Relatii algebrice.)

---
df (gauss)
cristy1616
12 Nov 2013, 17:04

[Trimite mesaj privat]

Nu vreau sa fiu nesimtit dar nu se poate sa-mi aratati mai indetaliat rezolvarea problemei?sa o am ca model...mai am de rezolvat inca 4 tot dupa regula asta...nu e ca si cum nu vreau sa o fac eu,doar ca nu inteleg cum trebuie facut sistemul corect.Rezolvarea propriu zisa a sistemului si graficul sunt floare la ureche...Am nevoie de un imbold

---
NSC
gauss
Grup: Administrator
12 Nov 2013, 22:40

[Trimite mesaj privat]

Bun, mai reformulez o data si rezolv pana la capat.
Dar as vrea sa stiu unde erau neclaritatile. (Cei ce predau sunt foare recunoscatori pentru aceasta informatie.)

Pentru constructia a 2 tipuri de locuinte s-au repartizat urmatoarele materiale:
1.000 MII caramizi,
41 SUTE saci cu ciment si
30 ZECI tone placi.

Pentru o locuinta de primul tip sunt necesare
30 MII caramizi,
1 SUTA saci ciment si
1 ZECI tone placi,

iar pentru o locuinta de-al 2-lea tip :
40 MII caramizi,
2 SUTE saci cu ciment si
1 ZECI tone placi.

(Cer scuze, acordul este ca pe chitantze.)

Sa se determine numarul de locuinte ce urmeaza a se construi din fiecare tip pentru a se realiza un numar cat mai mare de locuinte.

Sa zicem ca vrem sa construim
x locuintze de primul tip si
y locuintze de al doilea tip.

• Pentru a nu depasi numarul de caramizi pe care le avem la dispozitie impunem conditia:

3 x + 4 y este mai mic sau egal cu 100

• Pentru a nu depasi numarul de saci de ciment pe care ii avem la dispozitie impunem conditia:

x + 2 y este mai mic sau egal cu 41

• Pentru a nu depasi numarul de tone de placi pe care le avem la dispozitie impunem conditia:

x + y este mai mic sau egal cu 30 .

Vrem sa maximizam (discret, cu x,y numere naturale,) functia obiectiv / de castig x + y .

Trasam asadar cele trei segmente de taietura
    AA', BB', CC',
    A( 100/3, 0) si A'( 0, 100/4)
    B( 41/1, 0) si B'( 0, 41/2)
    C( 30, 0) si C'( 0, 30)
    si hasuram intersectia celor trei triunghiuri
    OAA', OBB', OCC'.

Luam apoi punctele de coordonate intregi de pe CC' de la marginea acestei intersectii.

• ---
    df (gauss)
    [1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
    © 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ