Autor |
Mesaj |
|
Intr-un cub de latura 1 se considera o linie franta neintersectata de lungime 300. Sa se arate ca exista un plan paralel cu una din fete, care taie linia in cel putin 101 puncte.
--- Buna!
|
|
[Citat] Intr-un cub de latura 1 se considera o linie franta neintersectata de lungime 300. Sa se arate ca exista un plan paralel cu una din fete, care taie linia in cel putin 101 puncte. |
Cine e autorul problemei?
|
|
|
|
Autorul nu este precizat,insa cartea din care este extrasa problema este cartea(de asemenea excelenta) domnilor Vasile Pop si Viorel Lupsor, intitulata MATEMATICA pentru grupele de excelenta, pentru clasa a IX-a.
--- Buna!
|
|
[Citat] Autorul nu este precizat,insa cartea din care este extrasa problema este cartea(de asemenea excelenta) domnilor Vasile Pop si Viorel Lupsor, intitulata MATEMATICA pentru grupele de excelenta, pentru clasa a IX-a. |
O carte excelent? ar trebui s? con?in? ?i rezolv?rile problemelor, nu?
|
|
Da, contine rezolvari, insa rezolvarea foloseste notiunea de ,,masura,, a unei multimi pe care nu o stapanesc indeajuns de bine incat sa inteleg folosirea acesteia si a unui corolar in problema de fata. Am postat problema pentru ca am crezut ca exista si o rezolvare mai pe intelesul meu!
--- Buna!
|
|
[Citat] Da, contine rezolvari, insa rezolvarea foloseste notiunea de ,,masura,, a unei multimi pe care nu o stapanesc indeajuns de bine incat sa inteleg folosirea acesteia si a unui corolar in problema de fata. |
Într-adev?r, excelent? carte...
?i chiar apare în carte expresia "linie frânt? neintersectat?"?
|
|
Am stat si am analizat ce ati spus, m-am uitat de mai multe ori sa vad daca nu am citit/scris eu gresit, dar, cu siguranta, scrie ,,linie franta neintersectata".
--- Buna!
|
|
[Citat] Am stat si am analizat ce ati spus, m-am uitat de mai multe ori sa vad daca nu am citit/scris eu gresit, dar, cu siguranta, scrie ,,linie franta neintersectata". |
OK, o s? postez solu?ia.
|
|
S? vedem mai întâi dac? solu?ia la problema citat? de mine mai sus v? inspir?:
|
algoritm
Grup: membru
26 Oct 2013, 22:24 |
|