Autor |
Mesaj |
|
Sa se demonstreze ca functia
nu admite primitive.
Am incercat prin contraexemplu cu proprietatea lui Darboux, insa nu am gasit niciun contraexemplu elocvent. Imi puteti spune cum trebuie mai exact sa aleg valorile pentru a gasi contraexemplu la proprietatea lui Darboux? Multumesc anticipat!
--- VMMV
|
|
Care e imaginea intervalului [0,1/2] prin func?ia dat??
|
|
este chiar [0,1/2].
--- VMMV
|
|
A... In acest caz, merge contraexemplul. Imi puteti explica ce ar trebui sa fac ca sa aleg niste parametri buni? Vorbesc la cazul general. Am desenat si graficul (orientativ) si nu mi-am dat seama.
--- VMMV
|
|
[Citat] este chiar [0,1/2]. |
Atunci, de exemplu,
apar?ine imaginii respective? Dac? da, este valoarea func?iei pentru un anumit
Cât este
|
|
Numarul Pi/7 este aproximativ 0.4487989505128276054946633405...
Deci este in J = [ 0, 1/2 ].
Conform celor de mai sus ar fi in imaginea lui J...
Care elemente sunt trimise in Pi/7 ?
--- df (gauss)
|
|
Ar fi civilizat dac? am primi ?i r?spunsuri la întreb?rile puse.
|
|
Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului. Nu am mai citit mesajele acestui subiect. Voi raspunde acum.
Pentru x numar rational , avem
, dar e rational deci avem contradictie.
Pentru x numar real, avem
, iar astfel x depaseste valoarea 1/2 si avem din nou contradictie. Am omis faptul ca pentru x subunitar, daca aplicam radical, valoarea acestuia creste.
Imi cer scuze inca o data pentru intarziere si va multumesc pentru ideile oferite.
--- VMMV
|
|
Multumesc mult pentru raspuns, inainte de toate pentru scrierea de multe propozitii (care se leaga de matematica - nu de lucruri nematematice).
E drumul bun de urmat in matematica.
(In matematica nu exista teama de a face greseli, exista in contrast rationamente corecte si rationamente cu greseli. Mai exista si cele incomplete, de aceea scrierea de multe argumente este un prim lucru ce trebuie deprins. Tot asa mai departe!)
--- df (gauss)
|