Autor |
Mesaj |
|
Buna seara
Va rog sa imi spuneti ce fel de functie este g(x):
g(x) = f(x^2) in care f(x) = x^2 - 4x + 4 adica daca este para,impara sau oarecare demonstratie
multumesc mult
|
|
[Citat] Buna seara
Va rog sa imi spuneti ce fel de functie este g(x):
g(x) = f(x^2) in care f(x) = x^2 - 4x + 4 adica daca este para,impara sau oarecare demonstratie
multumesc mult
|
?ti?i ce înseamn? func?ie par??
|
|
Desigur
O functie para este acea functie pentru care g(x)= g(-x) iar o functie impara este acea functie pentru care g(x) = - g(-x)
La rezolvare spune ca functia este para dar mie nu imi iese asa imi iese o functie oarecare
Gresesc eu undeva?multumesc
|
|
[Citat] Desigur
O functie para este acea functie pentru care g(x)= g(-x) iar o functie impara este acea functie pentru care g(x) = - g(-x)
La rezolvare spune ca functia este para dar mie nu imi iese asa imi iese o functie oarecare
Gresesc eu undeva?multumesc |
Pute?i scrie formula explicit? a func?iei g?
|
|
Eu cred ca este asa:
g(x)=f(x^2) = (x^2)^2 - 4(x^2) + 4= x^4 -4 x^2 + 4
iar g(-x))= f (-x^2)= (-x^2)^2 - 4(-x^2) + 4 = x^4 +4x^2 + 4
Aici nu stiu daca am scris bine sau nu ca functia nu da para?
|
|
[Citat] Eu cred ca este asa:
g(x)=f(x^2) = (x^2)^2 - 4(x^2) + 4= x^4 -4 x^2 + 4
iar g(-x))= f (-x^2)= (-x^2)^2 - 4(-x^2) + 4 = x^4 +4x^2 + 4
Aici nu stiu daca am scris bine sau nu ca functia nu da para? |
Gre?i?i când înlocui?i în x^2. Trebuie (-x)^2, ?i nu -x^2 !
|
|
(In general, daca avem o functie f de la [0, +oo) la IR oarecare, functia g de la IR la IR data de formula g(x) = f(x^2) pentru orice x real este o functie para.)
(Mai sus a fost calculat polinomul g(x) = f(x^2). Apar doar bucati in grade pare, 0, 2, 4. In general, daca un polinom / o functie polinomiala mai exact / are doar monoame in grade PARE, avem de-a face cu o functie para.)
--- df (gauss)
|
|
Am inteles dar va rog sa apreciati ca gresala este scuzabila.Evident ca este asa!
Multumesc mult!
|
|
[Citat] Am inteles dar va rog sa apreciati ca gresala este scuzabila.Evident ca este asa!
Multumesc mult! |
Acesta este cel mai bun loc de a face toate greselile posibile.
(O data sau de doua ori, cel mult...)
Si eu am o cota buna!
Rog a se face cat mai multe greseli mai departe, cel mai bine dupa putina gandire si intotdeauna fara ezitare!
--- df (gauss)
|